reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

reklama
ja mam zaufanie do tej pani doktor bo jest najbardziej polecana u nas w mieście:tak: wiec będą kapcie po mieszkaniu:tak: polecam sprawdzenie dzieciaczków postawy u ortopedy bo na bilansie pani doktor tak rzuciła okiem a tu pani dokładnie zbadała stopy, nogi, biodra i kręgosłup:tak: ze względu na wzrost córci mamy co roku się pokazywać:tak:

Roksi moja też stawiała stopy do środka w czasie chodzenia i skierowano nas do ortopedy. Powiedział nam to samo czyli żeby nie siadać z nogami na boki tylko z wyprostowanymi albo po turecku. Byliśmy rok temu i teraz jest już ok. ale za każdym razem jak siada niestety musimy zwracać jej uwagę. Po domu chodzi przeważnie w ciapach.

Madzik współczuję twojej córeczce. Moją co jakiś czas muszę smarować jakimiś kremami bo jej wyskakują różne uczulenia i się drapie.:baffled:

A ja się muszę pochwalić, dotarliśmy dziś na bilans dwulatka :-p
pani zwróciła uwagę na płaskostopie a potem doszła do wniosku że to fizjologiczne.
Tak mi się przypomniało co nam mówił rok temu ortopeda, że dzieci mają różne etapy i że będzie płaskostopie, szpotowatość kolan i jeszcze coś o kolanach ale nie pamiętam jak to się zwało. Czyli ok, tak ma być.

Mierzymy 88 cm i ważymy 12,2 kg i mamy 25 centyl. Moje dziecko nie tyje :confused2:
za to w czasie wizyty pożegnało panią dwa razy i w ekspresowym tempie oddaliło się z gabinetu:eek: w kierunku schodów coby pobiegać sobie

A no i pani dr była zachwycona bo robił AAAA i pokazywał gardło i ząbki. Szczerze powiedziawszy sama byłam w szoku, wcześniej przy tego typu zabiegach raczej miał skłonności do odgryzania ręki ale fajnie, że nauka nie idzie w las:tak:

Pytałam tez o szczepionkę na żółtaczkę typ A (choroba brudnych rąk) ale pani jakoś sugerowała, ze mało jest teraz zachorowań i ona nie specjalnie widzi sens. A wy szczepiłyście?
To jest z serii dodatkowych szczepień.

Fredzik my na razie na żadne dodatkowe nie szczepiliśmy. Zastanawiam się tylko nad pneumokokami i meningokokami, ale to pewnie dopiero za rok jeśli się zdecyduję.

My czekamy na ospę. Okazało się, że znajomi przyśli na dzień dziecka ze swoimi dziećmi, z których jedno właśnie z ospy wyszło,a drugie 4 dni po imprezce zostało wysypane. Byliśmy źli, bo to było nieodpowiedzialne przyprowadzić dzieci na masową imprezę...a w przyszłym tygodniu mamy wizytę u pulmonologa, na którą czekamy od 3 miesięcy, jak małą wysypie akurat wtedy to się wścieknę. Nie wspomnę, że koleżanka chce z tym swoim chorym dzieckiem też przyjść :angry:

reklama
Agutku ospa wylęga się ok 2 tygodni:baffled: moja siostra przyniosła ze szkoły to ja w tym samym dniu wyprowadziłam się do mojego m:tak: po 2 tygodniach wywaliło mnie:baffled: miałam wtedy 20 lat i masakrycznie przechodziłam po prostu wszędzie miałam bąble:szok: na całym ciele:szok: a moja siostra tylko na twarzy:tak: miała wtedy 12 lat:tak: znajomych córcia jak miała 5 lat dostał ospy i miała bąble tylko na stopie:-D

Do góry