reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci rozrabiaki

reklama
Swego czasu szukałam czegoś na gniazdka, ale nie mogłam nic znaleźć. Blokady na szafki, drzwi itp. znalazłam. Problem jest taki, że tu są inne gniazdka (1. z prawej).
gniazda_do_zadan_art2.jpg

No chyba, że widziałyście coś co jest uniwersalne i może być też stosowane do gniazdek typu brytyjskiego, tzw. BS (British Standards). Takie gniazdko ma otwory prostokątne zamiast okrągłych. Jeśli tak to proszę o porady, bo chętnie bym coś takiego kupiła, tym bardziej, że nawet jak Victor już z tych "zabaw" wyrośnie to drugie będzie zaczynało, a czułabym się dużo pewniej a moje dzieci bezpieczniej.

Swoją drogą ostatnio na RMF FM w faktach usłyszałam o 1.5 rocznym dziecku, które wypadło przez balkon z czwartego piętra, a oboje rodzice byli w domu:szok: Wiem, że nie potrzeba dużo, żeby stała się tragedia:-(

Swego czasu szukałam czegoś na gniazdka, ale nie mogłam nic znaleźć. Blokady na szafki, drzwi itp. znalazłam. Problem jest taki, że tu są inne gniazdka (1. z prawej).
gniazda_do_zadan_art2.jpg

No chyba, że widziałyście coś co jest uniwersalne i może być też stosowane do gniazdek typu brytyjskiego, tzw. BS (British Standards). Takie gniazdko ma otwory prostokątne zamiast okrągłych. Jeśli tak to proszę o porady, bo chętnie bym coś takiego kupiła, tym bardziej, że nawet jak Victor już z tych "zabaw" wyrośnie to drugie będzie zaczynało, a czułabym się dużo pewniej a moje dzieci bezpieczniej.

Swoją drogą ostatnio na RMF FM w faktach usłyszałam o 1.5 rocznym dziecku, które wypadło przez balkon z czwartego piętra, a oboje rodzice byli w domu:szok: Wiem, że nie potrzeba dużo, żeby stała się tragedia:-(
Wlasnie dlatego zawsze zamykam balkon jak Jenni niespi bo do barierek jeszcze niedoszlam:sorry2:

Wolfia, ja takie blokady do gniazdek widze w prawie kazdym sklepie - na stoisku z dzieciowymi kosmetykami. Ostatnio w Tesco kupilismy takie blokady o nazwie Clippasafe (bardzo dobre bo dziecko nie ma mozliwosci ich wyciagniecia). Wczesniej kupowalismy tez blokady w Super Valu. JA polecam blokady z plaska ta jakby glowka, bo wczesniej kupilismy blokady podobne do wtyczek i te raczej dziecko da rade wyciagnac.

Wolfia, ja takie blokady do gniazdek widze w prawie kazdym sklepie - na stoisku z dzieciowymi kosmetykami. Ostatnio w Tesco kupilismy takie blokady o nazwie Clippasafe (bardzo dobre bo dziecko nie ma mozliwosci ich wyciagniecia). Wczesniej kupowalismy tez blokady w Super Valu. JA polecam blokady z plaska ta jakby glowka, bo wczesniej kupilismy blokady podobne do wtyczek i te raczej dziecko da rade wyciagnac.

Dziękuje Ci bardzo:-) Właśnie dzisiaj będziemy w Tesco to poszukam tych blokad. Tak się składa, że wcześniej nie mieliśmy blisko Tesco i Super Valu, tylko Dunnes Stores, a tam nie mogliśmy tego dostać. Patrzyłam kiedyś w Mothercare i też nie widziałam:sorry2: Mam nadzieję, że dzisiaj uda się je kupić:tak: Będę wtedy przeszczęśliwa;-)

reklama
No niestety problem gniazdek u nas przeszedł bolesnie..raz małego troche kopnęło i juzwicen nie tykał sie...

Ale jak byliśmy u naszych przyjaciół w Cardiff to tam właśnie mieli te śmieszne gniazdka i wszędzie zatkane kontakty tymi właśnie stoperami co wkleiłaś Karolina, i ciekawość samych tych zatyczek byłą większa niż gniazdka...i bez większego problemu je wyciągał...

Do góry