reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzidziulki(zdjecia USG)

koral sliczne zdjatko :)super masz ze twoj gin ma drukarke bedziesz miala swietne pamietaki moj niestety nie ma i bede musia gdzieś sie rpzejechać i zrobic i co jakiś czas sobie jezdzić :) a ile cm ma twoje malenstwo ?? w 16 tyg ?? bo moje 9,5 i osobiscie myslalam ze bedzie troszke wieksze :) buziaczki :*:

reklama
mloda mamusiu nie mam pojecia ile dzidzius ma centymetrow.
mialam tylko takie szybkie usg - gin sie patrzyla tylko czy serce bije.a poza tym ciezko by bylo zmierzyc bo to bylo usg dopochwowe i nie widac bylo calej dzidzi bo juz jest za duza.
podam ci wczesniejsze wymiary:tak:
6 t + 4 d -7 mm
8 t + 4 d -25mm
12t+4d-7.5 cm

Witajcie kwietniowe mamusie:-) wklejam tez fotke naszego malenstwa, jest to juz drugie zdjecie zrobione w 12 tygodniu bo pierwsze bylo robione w 8 i praktycznie nic na nim nie widac mialam podobnie jak u Wiki tzn lekarka nie byla pewna czy to jest ciaza czy nie bo bardzo male bylo jajeczko ale teraz szybko rosnie ma juz 12 cm i bardzo lubi ssac paluszka co mozecie same zobaczyc :-D Kurcze ciagle ma moje zdjecie za duzy rozmiar, musze cos na to poradzic wysle je nastepnym razem

Szmina to czekamy na zdjęcie twojego maleństwa - już niemoge się doczekać jak zobacze sobie jak ssie sobie paluszka :-D
A zdjęcie pomniejszyć możesz w Paincie (tam jest u góry opcja OBRAZ i tam sobie wejdź a potem naciśnij ROZCIĄGNIJ i dwa pierwsze 100% zmień na 50% a potem zapisz sobie zmniejszone zdjęcie w pPLIK - ZAPISZ JAKO i już masz zmniejszone zdjęcie ;-) )

Witam chyba udalo mi sie wsadzic fotke z USG nie zrobilam tego tak jak mi Sami podpowiedziala ale wazne ze sie udalo:-) to zdjecie bylo robione w 12 tygodniu i w systemie 2D bo mialam robiony pomiar karku i te inne badania co sa zalecane by stwierdzic a raczej wykluczyc Zespol Downa itd.Jak widzicie szyjka w porzadku dzidzia zdrowa jak ryba:happy2:

reklama
Do góry