reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

hehehe syrena kochana nic sie nie martw:)niektore kobiety traca zainteresowanie sexem w tych pierwszych miesiacach ciazy gdy sa wymioty zachcianki i ogolnie organiz przyzwyczaja sie do zmian:) niektore wrecz przeciwnie bradziej sie interesuja hehehhe.....pewnie niedlugo Ci to wszystko minie:)

Dzięki Aga pocieszyłaś mnie troszkę, powiem Ci coś jako ciekawostkę :tak:
Ja mieszkam w niedaleko Dublina ...:-Dwiec mieszkamy w tym samym kraju. Miło pogadać z kimś o brzuszku. Czasem myśle że Irole są zacofani a lekarze niedouczeni... dlatego zaczęłam odzywać się do Was dziewczyny .
dziekuję raz jeszcze i buziaczki

reklama
...:sorry2:to chyba u Was są lepsi Aga bo jak bóg mi świadkiem moja pierwsza wizyta u mojego gp wogule nie musiała mieć miejsca bo Pani Doktor nie powiedziała mi nic czego bym nie wiedziała. A jeśli ja o coś zapytałam nie potrafiła mi na to odpowiedzieć. Wiesz Aga to jest lekarz z przynajmniej 30 letnim stażem...a zapytała mnie jak ja wogule wykryłm u siebie ciąże w piątym tygodniu:szok::confused2:..... bardzo byłam zawiedziona. Przyznam sie że nwet zaczelam panikowac....co bedzie pozniej?
Poprostu szok... tyle u mnie:no: a jak Ty się czujesz? Ja zaczynam lubic moja toalete :sorry2:

Buzki

u mnie ok....mdlosci sa ale nie jakis bardzo uporczywe...kibelek zaliczyl;am tylko kilka razy....ogolnie brzuszek mi urosl troszke ale to dlatego pewnie ze to juz 7 ciaza i wszystko takie porozciagane hehehhe.....
ja mam wspanialego lekarza gp ktory dba o wszystko....w szpitalu tez super opieka ....zreszta 3 razy tutaj stracilam malenstwa i za kazdym opieka byla naprawde super....

Ja tak naprawdę to nie czuję, że w ciąży jestem :) Poza tym, że biegam często do kibelka, nie mogę spać w nocy i przespałabym cały dzień, to nic mi nie dolega. Na początku miałam delikatne zawroty i ból brzucha, ale to przez siedzącą pracę. Teraz jestem na L4 i ból brzucha zniknął :) Bolą mnie tylko piersi, ale powoli ból staje się słabszy. Raz lekko cofnęło mnie jak myłam zęby, ale to było jeszcze przed terminem miesiączki. Był to pojedynczy incydent i jak na razie mam spokój.

Cześć Dziewczyny!!!!
Ja również termin mam na sierpnia 2009 i jestem w 6 tygodniu ciąży. To moja druga ciąża. Moje dolegliwości to mdłości, mdłości i jeszcze raz mdłości. Nie wymiotuje tylko ciągle jest mi niedobrze. Cały dzień tak się czuję, w nocy spać nie mogę:-(. W pierwszej tak nie miałam. Oj ciężko ciężko.
Pozdrawiam was serdecznie i trzymam za nas kciuki wszystkie!!

No to jestem pełna podziwu. Trzymam Aga kciuki za ta abys ja donosiła i zeby we własciwym czasie odwiedził was bocian.
Jesli chodzi o mnie to ja niespodziewałam sie ze tak szybko uda mi sie zajsc. Bralam przez 12 lat hormony. Ale szczEsliwie sie udalo.Teraz tylko czekamy z mężem na usg i info ilu gagatkow mam w sobie.. Nie wiem ale wewnatrz mam przeczucie ze to wiecej niz jedno. No coż wszystko sie okaze.

Cześć Dziewczyny!!!!
Ja również termin mam na sierpnia 2009 i jestem w 6 tygodniu ciąży. To moja druga ciąża. Moje dolegliwości to mdłości, mdłości i jeszcze raz mdłości. Nie wymiotuje tylko ciągle jest mi niedobrze. Cały dzień tak się czuję, w nocy spać nie mogę:-(. W pierwszej tak nie miałam. Oj ciężko ciężko.
Pozdrawiam was serdecznie i trzymam za nas kciuki wszystkie!!

Witaj Lenaj. Cieszymy się że do nas dołaczyłaś. jeśli chodzi o migreny i bezsenność to mnie pomogły poprostu witaminy, to głupie wiem ale po tyg meczarni podjełam decyzje o braniu witamin dla ciężarnych i po pierwsze nerwy . głupie sny i bezsennosc mineły, a wraz z tym także migreny..
Jesli szukasz ulgi od bólu to wiem ale oczywiscie musisz to skonsultowac ze swoim lekarzem ze paracetamol jest bezpieczny brany oczywiscie z glowa.

nie martw sie wszystko bedzie dobrze :) trzymamy kciuki za ciebie

pozdrowionka

aneczka2425 ja mialam potworne bole glowy w 2 ciazy, lekarz zalecil picie melisy bo to ponoc bylo na tle nerwowym. Wszystko mozliwe bo denerwowalam sie bardzo po tych poronieniach. Pomogla. Bol ustapil okolo 4msc. Mnie wykanczaja mdlosci:baffled:Normalnie zaczyna mnie to przerastac.:no:

reklama
minie Ci to, minie,mnie to nie spotkało ale moją koleżankę a i owszem,jej mąż sie skarżył ale po miesiącu jej przeszło i teraz dopiero jest brykającą kobietką łóżkową jakich mało:)

Do góry