reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

ja też mam mielone, nie przepadam ale da się przeżyć
helicobacter też podejrzewam, no ale w ciąży odpada i gastroskopia i antybiotyki na helico więc może chociaż coś osłonowo aby jakoś przetrwać...

reklama
Piwonia_2 ja też myślałam, że tego nie przełknę, ale zaczęłam pić, bo z nerwów żołądek strasznie mi doskwierał:-( Pierwszy kubek wypiłam z miodem, ale niezbyt mi smakował. Następny spróbowałam bez niczego i doszłam do wniosku, że jest to nawet całkiem dobre:-D

no wczoraj na pogotowiu mi zaleciła ranigast, nawet dostałąm z niego zastrzyk wczoraj żeby mi się ten atak rozszedł (chociaż po prawie 2h czekania i tak już mnie prawie nie bolało)
kupiłam dziś ranigast ale zamierzam tak z umiarem go brać...zaleciła mi jeszcze smctę ale tą się boję brać bo pomimo że ma takie też działąnie osłonowe dla żołądka to przy okazji i zatwardzające - no a z tym to ja mam i bez niej mega problemy...

Baska na bol zoladka pomagaja tez leki rozkurczowe typu no-spa z zoladkiem walcze juz 14 lat wyprobowalam wszystko, siemie tego kislu nie przelkne mielilam i jadlam na sucho, tez pomaga, mieta

Znalazłam to na jakiejś stronie. Dużo z Was ma zgagę, więc może się przyda.

zgaga – są trzy przyczyny występowania zgagi:
- Progesteron spowalnia czynność układu pokarmowego i przesuwanie się pokarmu z żołądka do jelit
- Progesteron powoduje rozluźnienie się pasma mięśni idących od przełyku do żołądka.
- Powiększająca się macica zmniejsza pojemność żołądka, co powoduje cofanie się zawartości żołądka do przełyku. Należy jeść kilka małych posiłków zamiast trzech dużych, nie kłaść się przez dwie godziny po jedzeniu i piciu, spać w pozycji półsiedzącej, unikać ostrych przypraw oraz pokarmów tłustych i ciężko strawnych. Można popijać małymi łykami zaparzone siemie lniane.

dzieki dziewczyny za wszystkie rady :) widzę że wy weteranki - na pewno przydadzą mi sie wasze doświadczenia...
co do zgagi to nawet ostatnio nie jeste źle -myślę że ta od wysokiego progesteronu na razie mi przeszła a to od ucisku jeszcze przede mną :) u mnie te bóle to takie jakby mi ktoś nakładł kamieni do żołądka i one tam by podskakiwały - tak to określam jak mnie mąż wypytuje "jaki to ból???" - on tez doświadczony w walce z helicobakterem...a to w końcu zaraźliwe więc pewnie wszyscy to mamy...

Baska z opisu to na bank bakteria, zoladek ci podraznia. Dietka ktora zlagodzi kwasowosc zoladka i jak lekarz ci pozwolil to lyknij czasem ten ranigast ja slyszalam ze w ciazy jest bezpieczny no i w poprzedniej tez czasem lykalam. Antybiotyk na bakterie tez da sie zalatwic bo ja bralam duomos a on jest w ciazy bezpieczny, moze twoj lekarz jednak cos ci da bo wiem jak to ciezko z zoladkiem walczyc
Tak piwonia weteranka to u nas rodzinne

reklama
no to ja jeszcze zapodam - woda zuber czy woda jana? bo zanim dotre do jakiegoś fachowca to może bym coś z tego spróbowała...
była tu mowa o obu specyfikach ale nie wiem czy się jakoś istotnie różnią i co wybrać

Do góry