reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe objawy ;)

rano nie jem nic, bo niedobrze..potem cos skubne...ale zaraz niedobrze...wiec nie jem...potem niedobrze ale tez jestem glodna...i tak bez przerwy..;/

<- Podpisuję się pod tym!
Mam dokładnie tak samo = niedobrze - głodna - zjem - niedobrze znowu, i tak w koło macieju....Można zwariować...

Najgorsze że nie wymiotuję, bo to może przyniosłoby ulgę, tylko wciąż jestem "na granicy"....

reklama
Anisen - Ty już w 9 tygodniu, ja dopiero w 7 a już siedzę przy kompie w ciążowych dżinsach bo mnie wszystkie normalne spodnie w podbrzusze uwierają.. No ale ja mojemu bąbelkowi to już fotki mogłabym robić tak wystaje.. natura taka... jak czytam, że brzuch wychodzi w 4 miesiącu to mi się śmiać chce, bo zawsze brzucholek mi wyskakiwał dosłownie od razu i tak jest też i tym razem :)

Jako że w firmie gramy fair i się szanujemy, a dodatkowo ja brzuszka nie jestem w stanie ukryć na długo, dziś powiedziałam w pracy szefowi :) ucieszył się niesamowicie i gratulował :)

ivi: zazdroszczę - ja się wciąż stresują jak i kiedy szefowi powiedzieć i modle się, żeby jak najpóźniej brzuch mi wyskoczył:-D ale u mnie zajść w ciąże to największe przestępstwo, jakie mogłam zrobić - póki co w czerwcu jest premia, więc nawet słowem nie mruknę żeby czasem nie obciął mi na złość:confused2:

aga - współczuję, bo to dodatkowy stres jest.. Myśmy własnie u siebie w zespole powiedzieli :)

nie mam mdlosci ale mnie jakos do slodkiego przestalo ciagnac ... strasznie mnie na nabial wzielo ... serek bieluch u mnie to jest to :):) i pomidorek :D no ale jesc to za 10 moglabym ... ciagle czuje sie glooooooodna ... i spiaca ... w koncu jakies objawY :)

U nas też ostatnio króluje Bieluch w różnych wariacjach, nawet w ciastach. Moje dzieciaki go wielbią :)) JA żałuję, że nie znałam tego serka jak w ciąży byłam, dopiero niedawno koleżanka mi poleciła, że zdrową zawartość ma.

Co do mdłości to ja praktycznie w ogóle nie miałam, teraz moja szwagierka jest w ciąży (5 miesiąc) i też nie ma. Jakieś dziwne niemal rodzinne uwarunkowanie :D

ivi: zazdroszczę - ja się wciąż stresują jak i kiedy szefowi powiedzieć i modle się, żeby jak najpóźniej brzuch mi wyskoczył:-D ale u mnie zajść w ciąże to największe przestępstwo, jakie mogłam zrobić - póki co w czerwcu jest premia, więc nawet słowem nie mruknę żeby czasem nie obciął mi na złość:confused2:

Znam ten ból. Jak z Aśką zachodziłam to pracowałam w takiej firmie, gdzie kobiety w ciąży były traktowane jak trędowate..Na początku nic nie mówiłam, ale w pracy sporo stresu miałam, więc też nie chciałam zbyt długo tego ciągnąć..I oczywiście mi podziękowali jak wróciłam z macierzyńskiego...

kurcze zdałam sobie sprawę z tego ze pracuje w szkole, gdzie teoretycznie powinni sie cieszyć bo być moze nowy uczeń im będzie rósł i boję sie powiedzieć o ciązy ;) paranoja ;)

ale będzie cięzko. Dobrze że dziś byłam od 9 tylko do 12 bo od 12. 30 zazjajamiam sie z kibelkiem i już wszystka woda wypita zostala zwrócona przyrodzie
A jutro mam tylko na egzamin ustny tyle że jeszcze pisemnego nie poprawiłam :(

reklama
Dziewczyny, czy każda z Was ma jako objaw ciąży, że coś czuje w podbrzuszu? Jakieś ćmienie, ciągnięcie, cokolwiek? Ja np. od początku nie czuję tam na dole nic. Żadnych bóli, ciągnięć, ćmień, no absolutnie nic. W poprzednich dwóch ciążach czułam już przed okresem. Nie jakiś ból, ale czułam, że coś tam się dzieje. A teraz tak jakby tam się nic nie rozciągało. Zastanawiam się, na ile to normalne.

Do góry