reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciążowe dolegliwości i samopoczucie

Lustrzyca? :-D He, he, dobre! To ja tez już chyba mam tę przypadłość. Ostatnio przed wizytą u gina jeszcze dałam radę (choć ciężko) ale to chyba już był ostatni raz. Teraz będę musiała użyć lusterka, nie wiem czy dam radę, a tak z "boiskiem" chodzić, to jakoś głupio. :eek:
A w pierwszej ciąży to dałam radę do samego końca i się goliłam. Chyba faktycznie mały brzuszek miałam

reklama
Całą ciąże czułam się świetnie no poza mdłościami w pierwszych 2 miesiące a teraz niestety dopadła mnie bezsenność :wściekła/y: 2 noc pod rząd co usnęłam dopiero o 4 rano a o 9 wstaje wyspana. A w dzień chodzę jak neptyk :-( Dziewczyny też tak macie??

Nie, ja senna bardzo byłam tylko w I trymestrze, no i wtedy też mdłości a teraz pomimo w dalszym ciągu bardzo niskiego ciśnienia (w granicach 90/50) czuję się dobrze, spać chodzę już troszkę później niż dotychczas, bo gdzieś o 22, czasami nawet 23 i śpię do rana. Wiadomo, siku muszę wstać w nocy, ale zaraz szybko zasypiam. Bardziej dokucza mi nad ranem potworny ból biodra lewego, na którym śpię. Chciałabym sobie czasami dłużej pospać a tu nie da rady, bo boli i muszę to rozchodzić, a jak już rozchodzę to przestaje boleć, no ale spać już mi się nie chce :-D A, i kawy przez całą ciążę ani łyczka nie zrobiłam, ani nawet herbaty:szok: no ale to nie ze względu na ciążę ale na moje inne problemy, choć nie powiem, kawusi chętnie bym się napiła.

A mi z nowych dolegliwości doszły nogi jak banie, nawet z samego rana, zaraz po wstaniu z łóżka, skurcze łydek w nocy i to wsio. Życzę wszystkim przyszłym mamusiom, żeby w ciąży czuły się równie dobrze jak ja albo nawet jeszcze lepiej!

ja mam bezsennosc na zmiane z sennoscia
wypadaja mi wlosy znaczy nie garsciami ale nawet jak dlonia przeczesuje
wypryszcza mnie
chroniczny len mi siedzi za skora
robi mi sie slabo jak dlugo chodze a jest cieplejsza pogoda
czasem bolesne skurcze ale nie trwaja dlugo doslownie chwilke
no i nerwus nad nerwusami
tragiczne bole kregoslupa
sporadyczne wymioty
bole glowy

Ostatnia edycja:
Zauważyłam ostatnio u siebie, że cera mi się przesusza i jest podrażniona na policzkach. Ogólnie mam wrażliwą cere naczynkową, ostatnio stosowałam krem Pharmaceris razem żelem do mycia i żel mi wysusza buzię, a po kremie mam wypieki :-( Na razie nie używam kremu, policzki smaruję zwykła wazeliną i póki co jest ok. A może znacie jakieś inne sposoby na takie problemy z cerą?

A ja mam ostatnio strasznie suchą skórę na nogach (od kostek do kolan) i na rękach (od dłoni do łokci). Masakrycznie to wygląda, jakby mi się łuszczyła i nie wiem co z tym zrobić. Zacznę się smarować oliwką i zobaczę czy pomoże.
A nad lewą kostką (od wewnętrznej strony) tak mi żyłki popękały w 3 miejscach i zrobiły się takie sine place, okropnie to wygląda.

A ja mam problem z odparzeniami (chodź gin. powiedziala, zeto potówki - ale jakoś tak to nie wygląda) pod biustem i w rowku między piersiami. Mam w domu krem zrobiony w aptece z wit. A, B i E - i pomaga...

Dziewczyny co do opuchlizny w różnych miejscach -PAMIĘTAJMY o OGRANICZENIU SOLI.
Ja mam z tym problem....uwielbiam sól..mogę oddać czekoladę..ale soli....nie ;)

A ja mam ostatnio strasznie suchą skórę na nogach (od kostek do kolan) i na rękach (od dłoni do łokci). Masakrycznie to wygląda, jakby mi się łuszczyła i nie wiem co z tym zrobić. Zacznę się smarować oliwką i zobaczę czy pomoże.
A nad lewą kostką (od wewnętrznej strony) tak mi żyłki popękały w 3 miejscach i zrobiły się takie sine place, okropnie to wygląda.

U mnie identycznie!! Mogę pisać paznokciem po skórze, taka jest sucha, a jak się drapię, to mi "śnieżek" leci :no: Zaczęłam się smarować kremem do rąk, podobno on najlepiej nawilża, bo jest tak skonstruowany, żeby przeniknąć przez grubą skórę na rękach, więc smaruję nim całe przedramiona i nogi od kolan w dół, skóra wygląda teraz lepiej. Ale jeśli tego nie zrobię po prysznicu to porażka....:szok:

reklama
uuu ja też walczę ze suchą skórą i ze zgagą, na szczęście mdłości i wymioty mnie nie dotyczyły
teraz pojawiło się coś nowego, mała tak się pcha, że czuję ból tuż pod żebrami, taki uciskający, macie coś takiego?

Do góry