reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciążowe dolegliwości i samopoczucie

i u mnie serce albo strasznie szybko bije jak po maratonie, albo wolno i przyspiesza nagle a nic nie robie w tym momencie. wady nie mam zadnej. ale powiem doktorkowi, zobaczymy co wymysli.

reklama
Ja dopiero za tydz. w środę mam lekarza, więc po wizycie od razu dam Wam znać ;-)

Bosz....te upały mnie wykończą, ledwo wróciłam dziś do domu z pracy, każdy krok to ból spuchniętej nogi, pocę się okropnie.
A wiecie, zauważyłam jeszcze jedno dziwne zjawisko, otóż dawniej jak siusiałam to strumień miałam jak z węża ogrodowego pod sporym ciśnieniem, a teraz mimo tego, że bardzo mi ciśnienie napiera na pęcherz, to sioosioo ledwo ciurka, tak jakby mi się cewka zmniejszyła :crazy:

A wiecie, zauważyłam jeszcze jedno dziwne zjawisko, otóż dawniej jak siusiałam to strumień miałam jak z węża ogrodowego pod sporym ciśnieniem, a teraz mimo tego, że bardzo mi ciśnienie napiera na pęcherz, to sioosioo ledwo ciurka, tak jakby mi się cewka zmniejszyła :crazy:

Ja zauważyłam dokładnie to samo!!! Niby mi się chce sikać, idę do kibelka, a tu ledwo ledwo coś skapnie. :confused2:

AAAAAAAAAA! Te pożelazowe zaparcia mnie zabiją! Cały tyłek mnie boli i siedzenie, chodzenie sprawia ból :wściekła/y: Jem dużo owoców, sporo piję, ale to nic nie daje. Aż się boję brać kolejne dawki tego żelaza :-(

U mnie niestety dieta nic nie daje.
Zapytałam lekarza jak się wspomagać i napiszę bo może któraś jeszcze będzie potrzebowała. Można pić syrop lactuloza, brać xenne w tabletach albo ewentualnie czopki glicerynowe.

gorgusia, mnie na zaparcia zawsze pomagał ColonC, to taki błonnik który się wsypuje do soku i pije przed jedzeniem rano.
xenna... może doopę urwać, na mnie działa zbyt agresywnie.

Zapomniałam do moich dolegliwości dodać coś, co sprawia że chyba zdejmę wszystkie lustra w domu... mam klasyczną ostudę, jest coraz ciemniejsza. Plamy są tak ciemne, że przebijają przez dość grubą warstwę makijażu. I co z tego, że smaruję się filtrem 50+, może bez niego byłoby gorzej, ale czy może być gorzej? lato idzie, więc już się boję. Wszystko co mogę z tym zrobić, jest w ciąży i w okresie laktacji zabronione.
Pozdrawiam
Salamandra Plamista (chyba zmienię sobie nick)...

a ja mam doła. Kupiłam sobie białą sukienkę , taką do kostek. Szłam z mamą na zakupy. Porzeszłam przez ulicę chwilę przed nią , a ona musiała poczekać na porzejściu i usłyszała co mówią takie dwie laski. "Popatrz jaka ta dziewczyna jest grubaaa " , a ta druga na to "ty idiotko nie widzisz , że ona w ciąży jest?" . Moja mama mi to powiedziała i mam teraz doła :no:

Kurka nieco później zaczełam piec naleśniki(o 15:30)i dopiero teraz skończyłam :/

No i od tego stania mam spuchniete nogi!!!!!!!!!baleroniki mam:((teraz w górze na krzesle połozyłam aby "odsapneły"od tego stania...i dołek mam bo poró na koniec września a tu lato a ja juz taka większ asię robie i jak ja będe wyglądac?ja mam 158 i jeszcze przytyje i pewnie spuchne jak teraz juz puchne :((

Brzuszek ociężały się zrobił no i po prostu już marudzić zaczynam...

reklama
Alebur nie przejmuj się tymi laskami. Wdzięcznie prezentuj brzuszek - w ciąży wszytskie jesteśmy piękne :))) A zbędne kg zbijemy po porodzie :)

Mi doszedł nowy objaw - pocenie się dłoni i stóp z czym nigdy nie miałam problemów.

Do góry