reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki :)

reklama
Wstawię i mój, dziś kończymy 27tydzień :))
PicsArt_08-03-03.19.40.jpg

Załączniki

• PicsArt_08-03-03.19.40.jpg
    PicsArt_08-03-03.19.40.jpg
    228,6 KB · Wyświetleń: 715
A ja stałam z zakupami m.in. paczką Pampersow w Superpharm. Trzy osoby przede mną, kasjerka mnie spokojnie widziała i nic. Chyba nie mają odgórnie narzuconego. Rossman bez porównania

Napisane na GT-I9105P w aplikacji Forum BabyBoom

Firana mnie w rossmanie jeszcze sie nie zdazylo zeby poprosili z kolejki a nieraz z julkiem na reku bylam.ostatnio w piotrze i pawle kartka jak wol przy miesie ze kobiety w ciazy pozo kolejnoscia ludzie myslalam ze mnie zjedzą bo dluga kolejka ale i tak mnie nie obsluzyli przed wszystkimi wiec tak to juz bywa

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie w Rossmannie tylko raz babka poprosiła.
Raz przeprosiła że nie widziała brzuszka.
Jeszcze innym razem jedna do drugiej sobie głowa kwialy i pokazywały na mnie ale żadna nie poprosiła.
Inna znów mówila żeby stawać na środku to poproszą, albo podchodzić do kasy a ja do niej wprost powiedziałam że nie będę się wpychać bo nie potrzebuje nieprzyjemności ze strony innych klientów
Zauwazylam ostatnio że jak stoje w kolejce to za mną zazwyczaj się nikt nie ustawia, chyba że nie ma żadnej innej kasy otwartej.
Mój mąż ostatnio skomentował że ludzie się patrzą na brzuch jakbym była tredowata, i to tak na pół sklepu [emoji23]

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Ha ha a ja w piątek byłam l4 oddać w zusie duszno klimatyzacji brak wstał dziadek taki wiec biegiem na krzesło obok innego dziadka żeby nie paść , siedzę siedzę a tamten dziadek co wstał pomylił okienka i nie ta kolejka a ten obok mnie odezwał się do mnie i mówi może by pani wstała bo ten pan tu siedział hahaha nie odezwała się słowem tylko siedziałam dalej , odeszli od okienka mojego wstalam choc nie moja kolej i podeszłam i w tyłku miałam wszystkich kto sobie co pomysli..

I u mnie wczoraj podobna sytuacja przed laboratorium. Kolejka jak diabli do rejestracji, chyba ze 40 osób, stanęłam w niej, z zamiarem, że zajmę sobie kolejkę ,a jak tylko ktoś za mną stanie to pójdę klapnąć na krzesełko, a babka przede mną - zupełnie sprawna 0k.50 latka najpierw zerknęła na brzuch, a później mówi do mnie, żebym jej kolejkę zajęła bo ona by sobie usiadła:crazy:. Ostatecznie w ogóle zebrałam się stamtąd i pojechałam do szpitalnego laboratorium , gdzie nie ma kolejek. Jak mężowi o tym mówiłam, to śmiał się jak dziki. Jednak niezły tupet trzeba mieć, żeby ciężarną zamiast jej zaproponować, żeby odpoczęła prosić żeby jeszcze za kogoś stała:dry: Zero pomyślunku...

Mama4 niezły tupet ta babeczka miała, az przeraża znieczulica.
Ostatnio w laboratorium przede mnie tez babka chciała sie wcisnąć mimo, ze widziała ze brzuch mam jakbym miała rodzic. Bo ona tylko po odbior wyników, a tam pol kolejki było tylko po odbior wyników, a nawet jakby stanęła w kolejce to nie czekałaby dłużej niz 5 minut, wiec bez przesady, az sie odezwałam....
A odnosnie zabawnych sytuacji to w poprzedniej ciazy tez raczej kazdy traktował mnie jak trędowata i odwracal wzrok. Az tu kiedyś, dwa tygodnie po porodzie hahaha stoję sobie w kolejce w biedronie, a tu pan ochroniarz wstrzymuje panią kasjerkę i biegnie po mnie i każe mi przejsc na początek. Odrazu widzę te wykrzywione miny przede mna i mowię ze dziękuje, ale ze spokojnie sobie postoje i poczekam. Ale on nie odpuścił i musiałam przejsc. Ale az mi głupio było i nie przyznałam sie, że nie jestem w ciazy.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Nika ale Byłaś świeżo po porodzie więc miałaś prawo słabo się czuć np :)

Mama4 tak chamskiej sytuacji jak u Ciebie czy u Linki to jeszcze nie miałam okazji przeżyć ale bym chyba zrobiła awanture bo strasznie nerwowa się zrobiłam hahaha :)

Ale panuje wszechobecna znieczulica mnie babka ostatnio w biedronce koszykiem pchała. Co są na środku te produkty sezonowe, teraz akurat zeszyty itp oglądałam kalendarz obok stał jej wózek ten duży no i za nim ona, i przesuwa sie w bok, pcha ten wózek prosto mi w brzuch spojrzała na mnie i dalej bo ona się chce przesunąć :/

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Do góry