reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki!

a to my w II dzien 36tc
Amelka 36 tc 25.01.2012.jpg

reklama
marcówka, roksa , aleksp - wszystkie zgrabniutkie , od razu sobie tak pomyślałam jak tam maleństwa sobie fikają :tak: Ostatnio jak widzę brzuszki ciążowe to zastanawiam sie co w tym brzuszku dzidzia akurat robi i jak jest ułożona , jaką ma minkę , czy drapie sie po uchu a może daje kopniaka mamie w wątrobę :rofl2:

dziekuje dziewczynny, moze ta czern troche tych kg zabiera:))) z wagi (54,7 przed ciąża mam 63 kg w 36tc więc te +8 jest)ale powiem,ze zawsze myslalam ze ciaza to dla kobiety wyglad i zachowanie niczym u słonicy- taknie jest ( mimo iz babcie, ciotki itp lametuja jak to zle wygladam). Wy tez tu zgrabniusie i sliczne domeczki wklejacie wiec -MOZNA w ciazy wygladac i czuc sie pieknie....i troche ruchu nie zaszkodzi

Wiec kochane zycze Wam zdrowych maluszkow i zadowolenia z tych 9 miesiecy::):):)

reklama
Nomi jak widzę mój falujący brzuch to myślę sobie że Malutka koziołki i salta w nim fika.
Nomi mój synek to buszuje jakby na dyskotece się bawił :p Caały brzuszek faluje.
\

Moja ostatnio troszkę sie uspokoiła z kopniakami, teraz bardziej sie przeciąga , nogi prostuje , ostatnio wyczułam pupcię bo taki spory pagórek, a wiedziałam , że główkę ma w dole , i na pewno nie nóżka czy rączka. Jak tak rączką pogłaskałam to spore wybrzuszenie to jeszcze bardziej się wypchnęła, pewnie nogą zaparła od strony kręgosłupa i nogę w kolanie prostowała ;-) silna baba :-D

Jak jestem na szkole rodzenia szczególnie na ćwiczeniach to sie zastanawiam co te dzieciaczki sobie myślą jak my - mamy, tak sie wyginamy.
Ostatnio moja mała ćwiczyła razem ze mną, aż mnie zdekoncentrowała i cała sala się ze mnie śmiała , bo pomyliłam nogi i ręce a to dlatego, że malutka podczas ćwiczeń jak mamusia się rozciągała i jak ja nogę do góry podnosiłam to ona w tym momencie też nogę z prawej strony brzucha wypychała, tak było to silne, że skupić się nie mogłam , tak mi się wszystko pokiełbasiło , że robiłam odwrotnie niż pani prowadząca prosiła aż się wszyscy zaczęli śmiać - stwierdziłam , że jak po porodzie zapiszę się na aerobik i mała będzie już większa to koniecznie będzie chodzić ze mną , w towarzystwie taty :-)

maluszki w brzuszku bywają bardzo energiczne , jakby chciały już biegać i skakać

Do góry