reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki!

Ja zadam pytanie z innej beczki, czy któraś z Was ma kolczyk w pępku? W poprzedniej ciąży nosiłam do ok. 5 miesiąca- dopóki nie przeszkadzał mi, tamten gin nic na to nie mówił.
A wczoraj obecny gin kazał mi już wyciągnąć, ze względu na możliwe infekcje. Oczywiście wyciągnęłam, ale nigdy nie słyszałam, że kolczyk w pępku w czymkolwiek przeszkadza. Czy któraś z Was coś podobnego słyszała?

reklama
nie mam kolczyka w pępku ;) ale tak intuicyjnie wydaje mi sie ze nie jest to najbezpieczniejsze w ciazy. zadrapania, infekcje.. ale ja sie nie znam ;)

Moim zdaniem, jak dziurka jest dobrze zagojona to spokojnie można nosić. Pewnie pod koniec ciąży będzie przeszkadzał, jak np. pępek zrobi się wystający ;p
Moja kuzynka nosiła kolczyk prawie do końca ciąży ;)

Właśnie zdziwiło mnie podejście mojego gina, bo kolczyk mam od 6 lat, ale wyciągnęłam, nie będę się kłócić, bo to przecież nic ważnego, ale tak pytam Was z ciekawości. W poprzedniej ciąży właśnie wyciągnęłam jak pępek zaczął wystawać :)
I tak się zastanawiam, że przecież z tą infekcją można podciągnąć to pod wszystkie inne kolczyki, więc idąc krok dalej w ciąży mamy wyciągnąć wszystkie kolczyki :-p Kurczę aż z nim pogadam jeszcze na ten temat na następnej wizycie :p

Ja nie mam kolczyka w pępku, ale pewnie gdybym miała to bym wyciągnęła dla bezpieczeństwa.
Ewelinka w ogóle nie widać, że masz dzidziusia w brzuchu, ale to tylko kwestia czasu:-) W przeciwieństwie do mnie, bo już brzuch widać i nie da się go wcale ukryć. W wolnym czasie wstawię zdjęcie dla pocieszenia wszystkich dziewczyn i żeby nikt nie wpadał tu w kompleksy:-D

kiniusia pewnie rozchodziło mu się o to, że u każdej osoby skóra inaczej się 'rozciąga' i różnie jest z jej elastycznością, szczególnie w czasie ciąży i mogą powstawać mikro rozerwania w dziurce od kolczyka, co może powodować infekcje. dużo też zależy od tego z czego masz zrobiony kolczyk i jak Twój organizm w ciąży będzie reagował na ów metal czy też stop.

jako ,że ze mnie brzuchacz już pełną gębą to wstawiam na potwierdzenie...:) Cmok od brata:D
P9024244.jpg

reklama
Do góry