reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Ciazowe Brzuszki

reklama
a ja wczoraj dostałam od koleżanki świetną książkę o ciąży i jest tak świetny akapit o tym jak się kobieta może czuć wraz z rozpoczęciem wybrzuszania ;-)

jest tam napisane, że "depresja" jest powszechna, ponieważ brzuch zaczyna wyrastać, ale nie u wszystkich przybiera ciążowy kształt na początku- więc nie czujemy się jak w ciąży ale jak grube- do tego nie czujemy jeszcze ruchów (w więkoszości) więc, nie umiemy sobie wyjaśnić powiększających się rozmiarów.
Jak wrócę z pracy to zacytuję.
Fajne tam są też typy brzuchów jakie można mieć.

Dziewczyny wszystkie brzuszki macie super;-) A Ty Marcelina wyglądasz mi na tym zdjęciu jakieś 20kg mniej. Waga jest nie ważna, najważniejsze są proporcje;-) A no i na ślubnej fotce wyglądasz genialnie.
malinowa, Ty sama jesteś chudzina i żadnych oponek u Ciebie nie widać;-)
ja chyba mam taką depresję;-) Pocieszam się, że w poprzedniej ciąży było tak samo..długo wyglądałam po prostu jakbym przytyła, a brzuszek pojawił się później. Dziewczyny o ile sie nie mylę to jestem już w 5 miesiącu, prawda? A po mnie nic nie widać, jestem w szoku, bo to druga ciąża w końcu..

Szuszu- może na zdjęciach tak, dzięki ;-)
a mało kształtnym brzuszkiem się nie martw, wieczorem wkleję Ci fragment książki, mi po nim lepiej :)

dziewczyny.. a czy któraś z Was ma tak, że od początku ciąży zamiast na plusie to jest na minusie z kg?? bo ja jestem póki co 2 kg na minusie.. i z jednej strony cieszy mnie to bo zaczynałam z waga 77 i bałam się że dużo przytyję.. ale z drugiej strony martwi mnie to trochę.. w ogóle jak zjem obiad o 16:00 to do wieczora nie mam juz apetytu na nic.. czasem na siłę jakiś owoc zjem.. nie wiem.. mam wrażenie że po tym etapie wymiotów i nudności żołądek mi sie skurczył czy coś :-(

taycia- ładny brzusio :-)

Marcelinaa- to wklej fragment tej książki jeśli możesz, może i mi po nim lepiej się zrobi ;-):tak:

reklama
17tydzien (1).jpg
A oto moj brzuchol. Dzisiaj robione zdjecie :)

Do góry