reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze Ciazowe Brzuszki

reklama
a ja wczoraj dostałam od koleżanki świetną książkę o ciąży i jest tak świetny akapit o tym jak się kobieta może czuć wraz z rozpoczęciem wybrzuszania ;-)

jest tam napisane, że "depresja" jest powszechna, ponieważ brzuch zaczyna wyrastać, ale nie u wszystkich przybiera ciążowy kształt na początku- więc nie czujemy się jak w ciąży ale jak grube- do tego nie czujemy jeszcze ruchów (w więkoszości) więc, nie umiemy sobie wyjaśnić powiększających się rozmiarów.
Jak wrócę z pracy to zacytuję.
Fajne tam są też typy brzuchów jakie można mieć.

Dziewczyny wszystkie brzuszki macie super;-) A Ty Marcelina wyglądasz mi na tym zdjęciu jakieś 20kg mniej. Waga jest nie ważna, najważniejsze są proporcje;-) A no i na ślubnej fotce wyglądasz genialnie.
malinowa, Ty sama jesteś chudzina i żadnych oponek u Ciebie nie widać;-)
ja chyba mam taką depresję;-) Pocieszam się, że w poprzedniej ciąży było tak samo..długo wyglądałam po prostu jakbym przytyła, a brzuszek pojawił się później. Dziewczyny o ile sie nie mylę to jestem już w 5 miesiącu, prawda? A po mnie nic nie widać, jestem w szoku, bo to druga ciąża w końcu..

Szuszu- może na zdjęciach tak, dzięki ;-)
a mało kształtnym brzuszkiem się nie martw, wieczorem wkleję Ci fragment książki, mi po nim lepiej :)

dziewczyny.. a czy któraś z Was ma tak, że od początku ciąży zamiast na plusie to jest na minusie z kg?? bo ja jestem póki co 2 kg na minusie.. i z jednej strony cieszy mnie to bo zaczynałam z waga 77 i bałam się że dużo przytyję.. ale z drugiej strony martwi mnie to trochę.. w ogóle jak zjem obiad o 16:00 to do wieczora nie mam juz apetytu na nic.. czasem na siłę jakiś owoc zjem.. nie wiem.. mam wrażenie że po tym etapie wymiotów i nudności żołądek mi sie skurczył czy coś :-(

taycia- ładny brzusio :-)

Marcelinaa- to wklej fragment tej książki jeśli możesz, może i mi po nim lepiej się zrobi ;-):tak:

reklama
17tydzien (1).jpg
A oto moj brzuchol. Dzisiaj robione zdjecie :)

Do góry