reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Ciazowe Brzuszki

ja już wypytalm okoliczne kolozenaki kiedy im sie brzuchy pojawiły i wszytskie mówia ze 3 miesiacu to juz spokojnie cos było widac a my tu 4 powoli zaczynamy :/ Mama mnie pocieszyla ze tak jak ona bede miec brzuch w 5-6 miesiacu :/

Monila- my tak tu marudzimy a potem za kare nas najbardziej wywali hehehe

reklama
szuszu- napewno jeszcze nie raz bedziemy narzekac na brzuszek ale z drugiej strony to nasza pierwsza ciaza wiec sie wyczekuje tych pierwszych kragłosci :) Ja wcale nie chce zeby od razu wyskoczyła wielka piłka ale zeby brzuszek był juz na tyle okraglutki zeby byl widoczny dla otoczenia. Poki co wysłu****e...a ty jeszcze brzucha nie masz...??

Devi, brzuszek mam ale chyba to bardziej wzdęcia niż ciąża, no i tłuszczyk;-) A co do I ciąży to piłeczka pojawiła się właśnie w 5-6 miesiącu. A w 8 to już modliłam się o poród, bo brzuszek niby nie duży ale swoje ważył, a poza tym córcia miała mało miejsca i kopała mnie w żebra.:-)

Marcelinaa piękny masz brzusio, ale czy Ty aby na pewno masz termin na sierpień? ;-)

devi, Monila mam kumpelę, która będąc szczupłą, brzucha nie miała do 5 miesiąca, ale w końcu jak wyskoczył to był taki zgrabny, że wszyscy jej zazdrościli :-) U was pewnie będzie tak samo

Dziewczyny, nie spieszcie się tak, jeszcze będziecie marzyły o swoich płaskich brzuszkach, zapewniam;-)

dokładnie.. ja tam wcale parcia na brzuch nie mam.. i wcale wielkość mojego nie napawa mnie dumą.. w 11 tygodniu? w pierwszej ciąży? troszkę chyba przesada :sorry: no chyba, że się potem zatrzyma a Wam wystrzeli, wtedy ok, się zgadzam :tak:

a85 - najpierw muszę sprawdzić czy moja waga waży inaczej :-D

Marcelinaa-brzusio śliczny i taki juz okrąglutki-aż miło popatrzeć ja mam podobny ,a to dopiero 15 tydż.:-D-zawsze byłam chuda jak widelec :-Da tu proszę tak mi brzusio wystrzelił.W pierwszej ciąży z Wiką w takim samym okresie miałam prawie niewidoczny a teraz balonik jak się patrzy:-D.

Kurcze Wam już ładne brzuszki się robią !!! :) Ja patrze na mój i jak kiedyś mi sie wydawało ze się ruszył tak teraz mi się wydaje że nic nie rośnie :(:( - eh trzeba się nauczyć cierpliwości ;). Ja jeszcze bardziej niż na brzuszek czekam na jakiegoś kopniaka :):):). Nie moge się doczekać !!!! Pozdrawiam Wszystkie!!

To ja z Natką jak w ciazy byłam to tez tak właśnie pod koniec 5,poczatek 6 miesiaca brzuszka dostałam:),a teraz???jezzzuuuuu...on chyba co godzine rośnie a juz na pewno każdego ranka wiekszy jest! i daję słowo,że taki miałam własnie w 6 miesiacu a ja teraz w 4 jestem!juz nie wspomnę o biuście! z 75b zrobiło sie jakies monstrum! I ja sie dziwie ,że juz 5 kg mam do przodu!I to wszystko w brzuchu i cycorkach siedzi:)

A! sagaa! przede mną też wesele pod koniec maja. Ja juz J.powiedziałam,ze sie nie wybieram...w 7 miesiącu to ja juz wielorybem bede takim,że hoho i bede musiała na szyjke juz baardzo uważać,bo przy bliźniakach to podobno leci w pewnym momencie na łeb na szyję:),a ja nie chce przed czasem urodzić. No trzeba cóz wbrew swojej sportowej,aktywnej naturze pewnie bede musiała polegiwac wcześniej i sie oszczedzać. Ale z Natka byłam na 3 weselach i było suuuper. Zazdroszcze ci!

Ostatnia edycja:
kochane wy przy mnie to możecie sie schować, mam175cm i 88kg
ja nawet nie chce myśleć jak ja bede po ciąży wygładac a brzuch to mam jakbym juz w czwartym misiacu była:-D
ja przed ciaza wazylam 80-81 kg, mam 164 wzrostu, tuz przed zajsciem planowalam odchudzanie bo przytylam troche po tabletkach anty i brzuch mi wywalilo ze smialam sie ze wygladam jak w 5 miesiacu ciazy( a w glebi serca plakac mi sie chcial) kiedy podjelam decyzje o odchudzaniu okazalo sie ze bede mama wiec zrezygnowalam z odchudzania
teraz waze 83.5kg i... chyba zaczyna powoli wychodzic brzuszek ciazowy chodz sama juz nie wiem
czuje ze bede biiiiig mama w 8-9 miesiacu ;-):-D

reklama
Powiem Wam dziewczyny, że ja to normalnie uwierzyć nie mogę...mój stanik 65D - mały nie był, ale bez szaleństw...a teraz...poszłam kupić nowe bo wyrosłam i efekt był porażający...stanęło na 65...F. Babka w sklepie podając mi kolejne rozmiary i widząc, że każdy przymały zapytała w końcu.."Pani karmi?" Normalnie jaja...ale jakbyście szukały takich dziwnych rozmiarów to polecam Alles. A cod o brzucha rano wyglądam jeszcze jako tako, ale po południu czy wieczorem to już nie ma złudzeń,że mój brzuch ktoś zamieszkuje:)

Do góry