reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciążowe brzuszki (zdjęcia)

Ja mam żel altaziaja czy jakoś tak i on trochę łagodzi. No i ta biała kapusta. Spróbuj może akurat pomoże. Ja robię na zmianę, jednego dnia jedna strona brzucha, drugiego druga. Jakie masz zastrzyki? Ja rano prolutex, a wieczorem przeciwzakrzepowe. I tak mam na myśli, ze nie wychodzę poza wysokość pępka. Zapytaj lekarza, czy nie możesz robić w posladek, udo albo przedramie. A może niestety już taki Twój urok i te siniaki będą Ci się robić bez względu na wszystko. I jeszcze, gdy robisz zastrzyk stosuj Octenisept do dezynfekcji i osuszaj igłę żeby nie było na niej nawet kropelki leku.

Rano o 8:00 robię zastrzyk z fragmin a wieczorem o 21:00 robię prolutex.

reklama
Tusiaczek,a jak u Ciebie z płytkami krwi w normie masz? Jak córka miała podejrzenie małopłytkowości, to właśnie kazali nam obserwować czy nie robią się łatwo siniaki takie duże

Dziś równo 9 tygodni i zaczynam 10tc więc z tej okazji odważyłam się i wstawiam fotkę obrazującą jak rośniemy ;)
Tak jak mówiłam, ostatnio prawie jak z dnia na dzień mnie wywaliło, chyba to znak, że trzeba zmienić nieco garderobę i gdzieś pochować obcisłe bluzki, które do tej chwili stanowiły ok 90% wszystkich bluzek... Aż sama jestem w szoku troszeczkę.
18254046_1411091165615120_114624777_n.jpg

Załączniki

• 18254046_1411091165615120_114624777_n.jpg
    18254046_1411091165615120_114624777_n.jpg
    52,8 KB · Wyświetleń: 218
Dziewczyny chcialam powiedziec ze wszystkie macie przepiekne brzuszki! wkrotce I ja wstawie swoj chociaz juz wygladam jakbym byla w 6miesiacu :D 2tyg przed tym jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy zucilam palenie I nie wiem czy to to czy nie ale jestem cala jakas taka napuchnieta :oops: ale brzusio rosnie chociaz nie wiem czy to z ciazy czy z jedzonka :D

Dziewczyny chcialam powiedziec ze wszystkie macie przepiekne brzuszki! wkrotce I ja wstawie swoj chociaz juz wygladam jakbym byla w 6miesiacu :D 2tyg przed tym jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy zucilam palenie I nie wiem czy to to czy nie ale jestem cala jakas taka napuchnieta :oops: ale brzusio rosnie chociaz nie wiem czy to z ciazy czy z jedzonka :D
Czekamy na zdjęcie [emoji4]

@Tusiaczku a jak u Ciebie z tymi siniakami?

reklama
Mojego brzuszka tu jeszcze nie było [emoji6]. Wygląda na "zimową oponkę" [emoji6], ale ja już widzę, że się zmienił kształt mojego tłuszczyku [emoji6].
1494316171-aaaaaa.jpeg

Podejrzewam, że na koniec kształtem będę przypominać większą wersję ciążowej Kim Kardashian [emoji23][emoji23]

Do góry