Właśnie też się zastanawiam, bo to wygląda jak nad pępkiemA te największe since masz pod czy nad pępkiem, bo widzę, ze z jednej strony pępka prawie nie masz siniaków.
reklama
tusiaczzek1988
Fanka BB :)
Te największe siniaki mam pod pępkiem tylko one się tak rozlewają na pół brzucha i robią się mi po prawej stronie po lewej też są ale takie tylko niewielkie. Uwierzcie mi pielęgniarki w szpitalu jak mi robiły to też takie krwiaki miałam mam strasznie słabe naczynka, wystarczy że ktoś mnie lekko za rękę chwyci i już mam siniaka...u mnie to jest masakra z siniakami...ja po w-f w szkole jak graliśmy w siatkówkę miałam całe nadgarstki posiniaczone.
Tusiaczku, ale ja zastrzyki robię tylko poniżej linii pępka. Lekarz mi tak kazał i pielęgniarki też tylko tak mi robiły.Te największe siniaki mam pod pępkiem tylko one się tak rozlewają na pół brzucha i robią się mi po prawej stronie po lewej też są ale takie tylko niewielkie. Uwierzcie mi pielęgniarki w szpitalu jak mi robiły to też takie krwiaki miałam mam strasznie słabe naczynka, wystarczy że ktoś mnie lekko za rękę chwyci i już mam siniaka...u mnie to jest masakra z siniakami...ja po w-f w szkole jak graliśmy w siatkówkę miałam całe nadgarstki posiniaczone.
M@gda
Moderatorka
Ja robię tez po bokach, ale nawet tam mi nie wychodzą takie sińce, biedna ty....Tusiaczku, ale ja zastrzyki robię tylko poniżej linii pępka. Lekarz mi tak kazał i pielęgniarki też tylko tak mi robiły.
Ja też po bokach, ale nie powyżej pępka.Ja robię tez po bokach, ale nawet tam mi nie wychodzą takie sińce, biedna ty....
tusiaczzek1988
Tusiaczku, ale ja zastrzyki robię tylko poniżej linii pępka. Lekarz mi tak kazał i pielęgniarki też tylko tak mi robiły.
Też tak próbuje robić ale nie mam już miejsca dwa razy dziennie się kłuje i już nie mam miejsc gdzie by mnie nie bolało :-( i jeszcze takie twarde kulki się robią, staram się robić pod pępkiem(mając na myśli pod pępkiem czyli bliżej sisiorinki tak?) Bo może ja to źle zrozumiałam...
M@gda
Moderatorka
Sorki, ale nie mogłam sie powstrzymać - sisiorinkiTeż tak próbuje robić ale nie mam już miejsca dwa razy dziennie się kłuje i już nie mam miejsc gdzie by mnie nie bolało :-( i jeszcze takie twarde kulki się robią, staram się robić pod pępkiem(mając na myśli pod pępkiem czyli bliżej sisiorinki tak?) Bo może ja to źle zrozumiałam...
Tak, w dole podbrzusza
Ja mam żel altaziaja czy jakoś tak i on trochę łagodzi. No i ta biała kapusta. Spróbuj może akurat pomoże. Ja robię na zmianę, jednego dnia jedna strona brzucha, drugiego druga. Jakie masz zastrzyki? Ja rano prolutex, a wieczorem przeciwzakrzepowe. I tak mam na myśli, ze nie wychodzę poza wysokość pępka. Zapytaj lekarza, czy nie możesz robić w posladek, udo albo przedramie. A może niestety już taki Twój urok i te siniaki będą Ci się robić bez względu na wszystko. I jeszcze, gdy robisz zastrzyk stosuj Octenisept do dezynfekcji i osuszaj igłę żeby nie było na niej nawet kropelki leku.Też tak próbuje robić ale nie mam już miejsca dwa razy dziennie się kłuje i już nie mam miejsc gdzie by mnie nie bolało :-( i jeszcze takie twarde kulki się robią, staram się robić pod pępkiem(mając na myśli pod pępkiem czyli bliżej sisiorinki tak?) Bo może ja to źle zrozumiałam...
reklama
tusiaczzek1988
Sorki, ale nie mogłam sie powstrzymać - sisiorinki
Tak, w dole podbrzusza
Hej no co nabijasz się ze mnie