reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki (zdjęcia)

Ja Fraxiparine żeby rozrzedzić krew. Mi teściowa która pracuje na chirurgii pokazała jak je robić bezboleśnie i żeby nie było siniaków. Narazie rzeczywiście nie ma większych śladów, tylko kropki. Robię wokół pępka i zupełnie bezboleśnie w tym miejscu podczas zastrzyku, na drugi dzień boli. samego zastrzyku nie czuję wcale.

reklama
Ja Fraxiparine żeby rozrzedzić krew. Mi teściowa która pracuje na chirurgii pokazała jak je robić bezboleśnie i żeby nie było siniaków. Narazie rzeczywiście nie ma większych śladów, tylko kropki. Robię wokół pępka i zupełnie bezboleśnie w tym miejscu podczas zastrzyku, na drugi dzień boli. samego zastrzyku nie czuję wcale.

Poczekaj, aż wokól pępka nie będzie miejsca :D:D Kilka razy udało mi się jakąś małą żyłke zachaczyć igłą, a że zastrzyki są przecizakrzepowe to i siniaczki ładne po nich były :D:D:D

Poczekaj, aż wokól pępka nie będzie miejsca :D:D Kilka razy udało mi się jakąś małą żyłke zachaczyć igłą, a że zastrzyki są przecizakrzepowe to i siniaczki ładne po nich były :D:D:D
Obawiam się, że niebawem "pochwale się" pierwszymi siniakami :/ Nieważne, mogę być cała posiniaczona aby tylko Maluszek miał się dobrze :)

od tych zastrzyków macie te siniaki?:hmm: ja narazie mam za sobą dopiero dwa zastrzyki i zostały mi po nich tylko fioletowe małe bolące kropeczki. Mam nadzieję, że uchronię się przed tymi siniakami, chociaż te miejsca po wkuciu bolą strasznie na drugi dzień.

Pytałaś o posiniaczone brzuszki a więc przesyłam dowód jak to wygląda u mnie...

Załączniki

• tmp_15457-IMG_20170504_1917471025157935.jpg
    tmp_15457-IMG_20170504_1917471025157935.jpg
    475,6 KB · Wyświetleń: 234
O jeńku Słońce... Spróbuj uciskać po zastrzyki dłuższą chwilę, lekko rozmasowujac. Ja tak robię i siniaki aż tak mi się nie robią. Dodatkowo ja wbijam igłę pod kątem, a nie prosto.

Tusiaczku, to nie jest normalne. Tak to nawet ja nie mam.

Ja robię tak, macam placem, gdzie mnie danego dnia nie boli. Dezynfekuję, łapę fałdkę i delikatnie dokładam igiełkę do brzucha, szcukam gdzie mam mniej zakończeń nerwowych i tam wbijam, ale powoli, jak wbijając igłę zaczyna boleć to cofam i wbijam niedaleko.

Serio, Tusiaczku to musi cię bardzo boleć, współczuję...

reklama
A te największe since masz pod czy nad pępkiem, bo widzę, ze z jednej strony pępka prawie nie masz siniaków.

Do góry