reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciążowe brzuszki (zdjęcia)

Ja Fraxiparine żeby rozrzedzić krew. Mi teściowa która pracuje na chirurgii pokazała jak je robić bezboleśnie i żeby nie było siniaków. Narazie rzeczywiście nie ma większych śladów, tylko kropki. Robię wokół pępka i zupełnie bezboleśnie w tym miejscu podczas zastrzyku, na drugi dzień boli. samego zastrzyku nie czuję wcale.

reklama
Ja Fraxiparine żeby rozrzedzić krew. Mi teściowa która pracuje na chirurgii pokazała jak je robić bezboleśnie i żeby nie było siniaków. Narazie rzeczywiście nie ma większych śladów, tylko kropki. Robię wokół pępka i zupełnie bezboleśnie w tym miejscu podczas zastrzyku, na drugi dzień boli. samego zastrzyku nie czuję wcale.

Poczekaj, aż wokól pępka nie będzie miejsca :D:D Kilka razy udało mi się jakąś małą żyłke zachaczyć igłą, a że zastrzyki są przecizakrzepowe to i siniaczki ładne po nich były :D:D:D

Poczekaj, aż wokól pępka nie będzie miejsca :D:D Kilka razy udało mi się jakąś małą żyłke zachaczyć igłą, a że zastrzyki są przecizakrzepowe to i siniaczki ładne po nich były :D:D:D
Obawiam się, że niebawem "pochwale się" pierwszymi siniakami :/ Nieważne, mogę być cała posiniaczona aby tylko Maluszek miał się dobrze :)

od tych zastrzyków macie te siniaki?:hmm: ja narazie mam za sobą dopiero dwa zastrzyki i zostały mi po nich tylko fioletowe małe bolące kropeczki. Mam nadzieję, że uchronię się przed tymi siniakami, chociaż te miejsca po wkuciu bolą strasznie na drugi dzień.

Pytałaś o posiniaczone brzuszki a więc przesyłam dowód jak to wygląda u mnie...

Załączniki

• tmp_15457-IMG_20170504_1917471025157935.jpg
    tmp_15457-IMG_20170504_1917471025157935.jpg
    475,6 KB · Wyświetleń: 230
O jeńku Słońce... Spróbuj uciskać po zastrzyki dłuższą chwilę, lekko rozmasowujac. Ja tak robię i siniaki aż tak mi się nie robią. Dodatkowo ja wbijam igłę pod kątem, a nie prosto.

Tusiaczku, to nie jest normalne. Tak to nawet ja nie mam.

Ja robię tak, macam placem, gdzie mnie danego dnia nie boli. Dezynfekuję, łapę fałdkę i delikatnie dokładam igiełkę do brzucha, szcukam gdzie mam mniej zakończeń nerwowych i tam wbijam, ale powoli, jak wbijając igłę zaczyna boleć to cofam i wbijam niedaleko.

Serio, Tusiaczku to musi cię bardzo boleć, współczuję...

reklama
A te największe since masz pod czy nad pępkiem, bo widzę, ze z jednej strony pępka prawie nie masz siniaków.

Do góry