pieszczoszka1988
Jestem mamusią
o właśnie widzę . Ale dla mnie mimo wszystko mówiła bym o 7 miesiącu ciąży w 27/28 tyg ciązyMówisz o miesiącach kalendarzowych. U mnie w aplikacji liczone są osobno miesiące ciąży i miesiące kalendarzowe.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
o właśnie widzę . Ale dla mnie mimo wszystko mówiła bym o 7 miesiącu ciąży w 27/28 tyg ciązyMówisz o miesiącach kalendarzowych. U mnie w aplikacji liczone są osobno miesiące ciąży i miesiące kalendarzowe.
Generalnie z tego co mówił mój gin to ciąży nie liczymy w miesiącach tylko w tygodniach. Mama ginekolog też o tym pisała. Link do: Czy ciąża trwa 9 miesięcy? - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobieto właśnie widzę . Ale dla mnie mimo wszystko mówiła bym o 7 miesiącu ciąży w 27/28 tyg ciązy
U mnie w aplikacji jest napisane, że od 25tyg
nawet łatwo policzyć 4 tyg to jest 1 mies więc 28 tydz ciąży logiczne ,że 7 miesiąc
Nie jest to błąd. To są liczone miesiące ciąży. Ciążę liczymy od pierwszego dnia okresy. W moim przypadku było to w marcu. Czyli od marca do września mamy 7 miesiący.Jakiś błąd, bo 7. miesiąc, to w ogóle 3. trymestr już jest.
tak czy siak tu pisze ,że 7 mies od 27 tyg to by sie zgadzało A double jest w 25 tydz czyli 6 mies nie 7To nie jest aż tak proste, bo to nie są miesiące kalendarzowe. Np. 6. miesiąc zaczyna się w 22,5 tyg.
- 1 miesiąc – 0-4,5 tydzień ciąży
- 2 miesiąc – 4,5-9 tydzień ciąży
- 3 miesiąc – 9-13,5 tydzień ciąży
- 4 miesiąc – 13,5-18 tydzień ciąży
- 5 miesiąc – 18-22,5 tydzień ciąży
- 6 miesiąc – 22,5-27 tydzień ciąży
- 7 miesiąc – 27-31,5 tydzień ciąży
- 8 miesiąc – 31,5-36 tydzień ciąży
- 9 miesiąc – 36-40 tydzień ciąży