reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz wymiary

Ja się zamierzam za siebie wziąc po porodzie bo po Rysiu to brzuch mam wielki. Jak nie pomoże to skarbonke na slim lipo musze kupic :p

reklama
kota- taka laska po ;porodzie?????łałłłłłłłłłłłłł ja nawet ;przed ciążą tak nie wygladałam....smaruje sie tylko Mustella na rozstepy na przemian z oliwka,,,kaloryferka to ja nigdy nie miałam, ale raczej szczupła byłam..1,69 i waga była58kg...

kota ty to wyglądasz ja Joann Jabłczyńska. A nie wiem gdzie ty masz brzuchol. Pozazdrościć. No i jak się ma cięcie to w 2 tygodnie brzuch nie schodzi, chyba w 2 mce. Dlatego jestem za naturalnym porodem.

kurcze ja jestem pełniejsza, miałam cesarke, utyłam z Oliwią 19 kg, a powiem wam, że w ciągu miesiąca mialam moze nie plaski ale taki normalny brzuch... a waga 20 kilo mniej, inna inszość że nie karmiłam piersią, i po 3 miesiacach od urodzenia Oliwi zaczęłam tyć, sama byłam w szoku, no i potem dieta dukana poszła w ruch, ale to dopiero jak Oliwia skonczyla dwa lata ( kurde leniwa byłam) no ale schudłam 15 kilo na dukanie i teraz tyle wazyłam, rozmiar 42 ubrań noszę, wagę mam dużą już kiedyś o tym pisałam mam grube kosci i tyle wiadomo ze szczupła nie jestem ale jak komus mówie ze ważę ponad 80 to nie wierzą, te ktore mają mnie na facebooku to mogą sobie zobaczyc jak wyglądam ... ja taam nie kryje jak wyglądam i tak sie ciesze ze te 15 kilo schudłam i najważniejsze ze nie miałam efektu jojo...
a co do smarowania to oliwką i mustelą ale głownie Oliwką i mam 3 rozstępy z boku brzucha, wiadomo ze lepiej nie miec wogole, ale juz bez przesady widzialam brzuch kolezanki ktora stosowała najdroższe kremy sprowadzane z Francji, a wyglądał jak sieczka, cały w rozstepach, kurcze wiec chyba macie racje bo jednak geny mają znaczenie

no naprawdę!!!
mam 174 cm wzrostu, ale zawsze ważyłam dużo... trenowałam wiele lat pływanie w MOSPiR byłam wysportowana, a i tak ważyłam około 70ciu!!! zwyczajnie mam cieżkie kości, jestem zbita ( jak to mówią)

kota ty to wyglądasz ja Joann Jabłczyńska. A nie wiem gdzie ty masz brzuchol. Pozazdrościć. No i jak się ma cięcie to w 2 tygodnie brzuch nie schodzi, chyba w 2 mce. Dlatego jestem za naturalnym porodem.
no właśnie Kota nie wiedziałąm kogo mi przypominasz a Kroma otworzyła mi oczęta:-D Kota-Asia;-)

reklama
kosmetyki raczej niewiele dają po porodzie, to wszystko kwestia genów, już tu wrzucałam mój brzuch po porodzie, przytyłam w sumie 13kg, żadnej diety nie stosowałam, skóra i ciało same wróciły do dawnej kondycji, a jako mama intensywnie karmiąca miałam też mega apetyt i wcale nie żałowałam sobie jedzenia ;))

jakieś 2-3 tyg. po porodzie:

Zobacz załącznik 538923

chodziło mi o skórę tuż po samym porodzie, brak jędrności, rozciągnięta, no flak jak nic.
ale na szczęście to odwracane :)
ja po porodzie ważyłam 47 kg byłam bardzo chuda wiecie jak sie patrzyło to jak anorektyczka i przez 2 lata nie mogłam przytyć
więc tak jak piszecie wszystko zalezy od genów
ja mam za mamą tak że ciąża to dla organizmu terapia odchudzająca
a wiecie ile ja potrafię jeść nie jedna by się zdziwiła gdzie to mieszczę:-p siostra bliźniaczka też tak ma:):)
a flaczek zniknął szybko

kota ślicznie wyglądasz:):) włoski jeszcze takie masz czy już inny kolor

Do góry