reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz wymiary

reklama
ja od pierwszego ważenia na początku ciąży przytyłam 4,5 kg,,,podobno do 5 miesiaca norma to 5 kg, więc zmieściłam się w normie,,,ale źle się czuję taka coraz grubsza, panicznie boje sie że po ciazy bede taka gruba, obwisła i juz nigdy nie będe wygladała szczupło:( :( i ze mi taki worek z brzucha zostanie...(a w paźdz, slub..) nie macie takich obaw?

Ann, no od razu po porodzie to brzuch jest straszny, nie oszukujmy się, ja nie mogłam na siebie patrzeć, a pod prysznicem myłam brzuch z zamkniętymi oczami, fuj, skóra, jak u starej babci, no ale z dnia na dzień szybko się wchłaniała i w ciągu 2-3 tygodni już wyglądała i była tak samo sprężysta, jak przed ciążą. Wiele zależy od kondycji, w jakiej było Twoje ciało zanim zaszłaś w ciążę, ale uwierz, że przy maluchu jest tyle bieganiny, że szybko wrócisz do formy, trzymam kciuki!

Witajcie Mamy :) Mnie mąż obudził bukietem róż :)
ann116 trzeba się z tym liczyć,że ciało nie będzie jak przed ciążą , ale trzeba też o nie dbać bo samo sobie nie poradzi.
Ja robie peelingi, maski na ciało i stosuję olejek migdałowy, masuje też uda ,pośladki i brzuch , a na piersi daje balsam do biustu.
Życze miłego dnia , ja dziś w planach kino i kolacja :)

Dziewczyny! każdy brzuszek po porodzie jest inny! ja w całej poprzedniej ciąży przytyłam 9 kg i od razu po porodzie miałam brzuch w miarę ok, oczywiście nie był to "kaloryfer" i był obrzmiały ale nie narzekałam. Teraz też pilnuję się z wagą i mam obawy o brzuszek, który codziennie pielęgnuję i to jest sposób na ładny wygląd po. Choć tak jak napisałam na wstępie - każda z nas jest inna, i każdy brzuszek po porodzie jest inny ;)

Dziewczyny! każdy brzuszek po porodzie jest inny! ja w całej poprzedniej ciąży przytyłam 9 kg i od razu po porodzie miałam brzuch w miarę ok, oczywiście nie był to "kaloryfer" i był obrzmiały ale nie narzekałam. Teraz też pilnuję się z wagą i mam obawy o brzuszek, który codziennie pielęgnuję i to jest sposób na ładny wygląd po. Choć tak jak napisałam na wstępie - każda z nas jest inna, i każdy brzuszek po porodzie jest inny ;)

ja też miałam ładny brzuszek:-)

Ja po pierwszym porodzie w ciągu 2 miesięcy wróciłam do dawnej figury, mimo, że w ciąży przytyłam 23 kg. Nie wcierałam nic w siebie i nic mi nie obwisło i nie się nie rozeszło :-) Myślę, ze dobre geny dostałam w spadku. teraz też nic nie robię. Dobrze mieć 40 lat na karku, bo nie czuję potrzeby powrotu do rozmiaru 36.

kosmetyki raczej niewiele dają po porodzie, to wszystko kwestia genów, już tu wrzucałam mój brzuch po porodzie, przytyłam w sumie 13kg, żadnej diety nie stosowałam, skóra i ciało same wróciły do dawnej kondycji, a jako mama intensywnie karmiąca miałam też mega apetyt i wcale nie żałowałam sobie jedzenia ;))

jakieś 2-3 tyg. po porodzie:

3.jpg

chodziło mi o skórę tuż po samym porodzie, brak jędrności, rozciągnięta, no flak jak nic.
ale na szczęście to odwracane :)

reklama
U mnie niestety sporo tej skóry zostało do dziś i nie ważne ile ważę - flaczek na brzuchu ani myśli spaść :wściekła/y:

Do góry