reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki ;-)

ja też nie mam rozstępów. I trochę się obawiam bo za bardzo nie wiem czego się spodziewać. Niem mam na ciele żadnego rozstępu i nie chcę żeby teraz za te wszystkie lata wstecz mi powyskakiwały:) Smaruje się naprzemiennie oliwką z bambino i kremem z Dax perfecta mama. Skóra jest dobrze nawilżona, ale kto wie...;-)

reklama
MamUśKaaa88 no ja też najbardziej widzę na udach, że mi się przybrało:-( ale mam motywację, bo moja sis ćwiczy z Mel B i dużo schudła, to ja jak już dojdę do siebie po porodzie, to poćwiczę i uda i zadek;-) i mam nadzieję, że się uda trochę odchudzić:tak:

Rozstępów na razie nie mam ani jednego, smaruję się oliwką Johnson'a i zobaczymy pod koniec i po czy to coś dało:tak:

vici ja mam w następnym roku chrzciny i 3 wesela, to muszę się doprowadzić do formy;-);-)

No jasne, będziemy się wspierać w powrocie do formy:tak:

Ja póki co rozrastam się strasznie. Już teraz wagowo i gabarytowo jestem na poziomie 9 miesiąca pierwszej ciąży:szok:
Ale...Jakoś nawet nie staram się zaprzątać tym myśli, choć czasem mi zwyczajnie ciężko.

Mamuśka też jadę na oliwkach. Miałam Hippa, teraz mam Ziajkę. Z córcia też tylko oliwki używałam i ani jednego rozstępa nie mam, ale ponoć to w dużej mierze kwestia genetyczna. Są tacy, co twierdzą, że jak mają wyjść to i tak wyjdą, niezależnie od tego czym się wysmarujemy i niestety praktyka pokazuje, że tak jest...

Heheh no to zaczelysmy o rozstelach :rofl2: Ja smarue sie maslem dla mam z hipp i narazie jestem zadowolona.W pierwszej ciazy oliwka w zelu leciala z J&J ale teraz za cholere nie moglam jej znalezc.Mi waga tez pieknie leciala przy karmieniu ale jak przestalam niestety jadlam jak wczesniej i wzrastala powoli ale systematycznie...Co do teraniejszego wygladu to tez jestem na etapie porodu z Victorem no ale zaczynalam z waga o 10 kg wiecej,dlatego teraz zaczelam bac sie rozstepow.Ja je mialam na udach jeszcze z wieku nastoletniego jak szybko roslam i tam mi nie wadza.Boje sie tylko tego brzucha bo widzialam co ciaza moze z nim zrobic :szok: i tego nie chce.Cyccki mam nadzieje tez ominie bo juz maja(na szczescie tylko dolna czesc)

JoL - M w orsayu to tak jal L w innym sklepie :tak: a do tego ja kurdupel jestem bo mam 165 cm , no chyba że coś urosłam , bo mierzyłam się w 1 klasie liceum :-D więc S i M leżą jak ulał przed ciążą XS i rozmiar 34 ....w orsayu ...

vici - ja miałam palmersa , ale dostałam ostatnio ziajkę , a wczoraj tołpę dla mam i perfect mama, ale czy to coś da ? pewnie nie :-D wybiorę się na jakieś lasery , przypalanki , zdrapywanki i będzie cycuś malinka :-D a rozstępy ...uda , pupa , cycy brzuch i reszta ani jednego , bo brzucha bym nie przeżyła ;-)

Jol trzymam za słowo, ze celulitu pozbędę się szybciutko :):):)
mb ja tego daxa mam balsam właśnie na celulit. Na rozsętpy nie kupowałam, bo i tak smarowanie oliwką i tym na cellulit to problem :D (nienawidzę tego :p )
Aia ja tam też przyjmuję kg z godnością, ale czasami miewam kryzysy i płaczę, że gruba jestem :)
Tak czy siak po porodach wszytskie laski będziemy :):):)

co do rozstępów to ja mam tylko na cycach takie małe od spodu, ale to dlatego, że małam mały biust, a z dnia na dzień urósł tak, że musiałam nowy biustonosz kupować :-D jak tylko zobaczyłam rozstępy od razu kupiłam w Rossmanie mleczko BabyDream dla Mam i powiem wam, że od czasu jak raz dziennie się smaruję rozsępy na piersiach się zmniejszyły a nowe się nie pojawiły, i mam nadzieję, że już się nie pojawią :tak: tfu tfu :tak:

Wiecie z tymi rozstepami to cholerstwo bo o ile celulit mozna zlikwidowac to tych choler niet :wściekła/y::no: Mozna je wybielic ale nic wiecej niestety.Zapobieganie to tez jak walka z wiatrakami bo jak ma sie predyspozycje to zadne boze nie pomoze niestety.Pamietam kumpele jak byla w ciazy jako 19 latka pieknie wygladala do samego konca prawie.Nagle jednego paskudnego dnia wstala ,brzuch skoczyl i bylo po ptakach a to byl tydzien przed porodem...wiec nigdy nic nie wiadomo.
mamaktosia jak by co to odwiedzimy klinike ambroziaka :rofl2::-D bo to co tam robia to jakies cuda normalnie

Kurcze vici , na ambroziaka to mi chyba nie styknie ;-) ale może tvn style znowu jakąś edycję wypuści i będą szukali królików doświadczalnych i nam wszystko za darmo ponaprawiają :-D:cool2: i będziemy takie lachony że szok :-D
Ale tak poważnie to do starych już przywykłam , ale nowych bym nie chciała, pamiętam pierwszy mc po porodzie , stałam przed lustrem i wyłam ...10 mc wcześniej wyglądałam jak modelka .....a w tedy ... nie był to miły widok ...

cayoka - też mam na cycach , wyszły przy nawale mlecznym , w czasie ciąży miałam 2 a rok puźniej ...:eek: ale ty ślicznie wyglądasz i masz zgrabniutki brzuszek

reklama
Wiecie co ja się cieszyłam, że rozstępów nie miałam, przyjaciółka jak mi brzuszek oglądała to mówiła, że fajnie że rozstępów nie mam i co?! Wyszły dwa na brzuchu czerwone!!!:wściekła/y:pomimo smarowania.. ehh mam nadzieję, że wiele więcej nie wyjdzie, albo że znikną. A tak w ogóle to takie rozstępy znikają?? Ja się smaruje 3 razy dziennie oliwką dla mam baby dream z Rossmanna, lub kremem z apteki na "P".

Do góry