reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki ;-)

ehh nie wiem Ag czy Cie pociesze..ale ja w pierwszej ciazy do 7 miesiaca nie mialam ani pol rozstepu...smarowalam sie codziennie oliwka...i nagle zaczely wychodzic...i nie zniknely po porodzie;/ do dzis je mam...narazie nowych nie widze ale wiem o tym ze bede miala. moja skora najwidoczniej jest malo elastyczna;/

reklama
No bo widzicie kochane, z tymi rozstępami to genetyka głównie, jak pisałam...Niestety. Mają wyjść - wyjdą i super hiper kremy nie pomogą:no:
Ja póki co bez rozstępów, w pierwszej ciąży też mi się upiekło i po cichu liczę na powtórkę, ale to nigdy nic nie wiadomo...Tym bardziej, że jednak brzuch teraz mam duuuuużo większy:sorry:

dziewczyny te wszystkie kremy, oliwki nie dają 100% pewności ze rozstępów nie bedzie, mogą być jedynie mniejsze.... mnie dziś mąż oglądał i jeszcze nic nie widać, a tez sie smaruje Ziajką, to genetyczna sprawa, wiec co ma być to bedzie;-):tak:

Eh...pozostaje nam tylko liczyć na to, że rozstępy się jednak nie pojawią, a kg odejdą w niepamięć po porodzie;-) Chociaż nadzieja pozostaje:-D Ale smarować się nawet wypada, choćby po to, żeby nawilżyć skórę i odżywić trochę:tak:

Bryyyyyy ja dziś odkryłam te wstrętne rozstępy:-(na początku myślałam, ze to od spodni coś mi się odcisnęło na skórze, bo wyglądają jak....7 czerwonych kropek:szok:w powiększającym lusterku dojrzałam, że to poppękane włókna kolagenowe:shocked2:ech oliwka nie uratowała:-(narazie są małe i bardzo nisko na brzuchu, ale już widzę, że zaczynają atakować:crazy:

Bryyyyyy ja dziś odkryłam te wstrętne rozstępy:-(na początku myślałam, ze to od spodni coś mi się odcisnęło na skórze, bo wyglądają jak....7 czerwonych kropek:szok:w powiększającym lusterku dojrzałam, że to poppękane włókna kolagenowe:shocked2:ech oliwka nie uratowała:-(narazie są małe i bardzo nisko na brzuchu, ale już widzę, że zaczynają atakować:crazy:

o kurdę...zaraz idę się obejrzeć:no::no: obym nic nie znalazła:-(

Ania ja tez jak przeczytałam Twój wpis od razu bluzkę podniosłam i brzuch zaczęłam oglądać :) Trzymam kciuki, żeby się nie powiększały!

Mi się porobiły lekkie na udach i dość spore na cyckach, ale na brzuchu nie miałam i nie mam. Dziwne nie? Używam Palmersa, w pierwszej ciąży 2 razy dziennie się smarowałam, teraz jak mi się przypomni raz na 3 dni:p Ale jakoś specjalnie się tym nie przejmuje, nie mam na to siły...

reklama
Oby bylo tych paskudztw jak najmniej.Mi sie wlasnie maselko dla mam z hipp skonczylo i kupilam oliwke z penatena dla niemowlat i biooil bede smarowac na zmiane...Jak juz widzicie ,ze sa rozstepy to kupcie cos co moze ciezarna uzywac ale nie zapobiegajacgo a zmniejszajacego i wyjasniajacego je-najlepiej w aptece.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry