reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki ;-)

MamaKtosia dzieki Ci sliczne. Tez slyszalam, ze na to nie ma reguly. Trudno.. nie z takimi problemami ludzie zyja. Ja smaruje codziennie po wyjsciu spod prysznica na mokra skore oliwka w zelu a wieczorem balsamem ujedrniajacym. Mam jednak wrazenie, ze to pomaga bardziej mojej psychice niz skórze . Narazie nic sie nie pojawia ale znajomej, ktora rodzila 3 miesiace temu w ostatnim tygodniu wylazly.. :confused:

reklama
Anneeczka tylko pozazdrościć! :tak: U mnie nie było za bardzo widać nic do 23 tyg., ale teraz mnie już wysadziło troszkę i tak sobie rosnę ;-)

Laurka14 ja na razie nie mam rozstępów, a też smaruję się oliwką w żelu tylko, ale boję się, że raczej po porodzie zaczną się pojawiać :-( I tu nie ma reguły, bo moja szwagierka miała już w 3 miesiącu, a moja kuzynka wcale i tu chyba też geny dochodzą do głosu :-(

Laurka, wieczorem używam oliwki z babydream, a rano smaruje mocno nawilżającym balsamem ISO-Urea z La roche-Posay z polecenia dermatolog. Ale tak myślę, że zacznę smarować się 3x dziennie, bo moja mama po ciąży ma rozstępy, a wiadomo to w dużej mierze jest uwarunkowane genetycznie więc wolę zapobiegać ile się da.

Na tej oliwce z babydream jest napisane, że powinno się stosować do 3 miesięcy po porodzie

Moja lekarka mowila, ze na rozstepy jest jedna rada, duzo nie przytyc. Wspominala tez , ze pojawiające się rozstepy to pekajaca tkanka podskorna i niewiele daja jakiekolwiek smarowidla. Ja jednak jako niewierny tomasz szukam czegos co moze zmniejszyc ryzyko pojawienia sie :-)

U nas 25 tydz w pelni :-) wiekszy apetyt = wiekszy brzuszek :-D
Ja i Laurka pozdrawiamy wszystkie brzuchatki z malenstwami pod serduszkiem ;-)

Załączniki

• 20130819_210625-1.jpg
    20130819_210625-1.jpg
    8,2 KB · Wyświetleń: 77
reklama
Do góry