MamaKtosia dzieki Ci sliczne. Tez slyszalam, ze na to nie ma reguly. Trudno.. nie z takimi problemami ludzie zyja. Ja smaruje codziennie po wyjsciu spod prysznica na mokra skore oliwka w zelu a wieczorem balsamem ujedrniajacym. Mam jednak wrazenie, ze to pomaga bardziej mojej psychice niz skórze . Narazie nic sie nie pojawia ale znajomej, ktora rodzila 3 miesiace temu w ostatnim tygodniu wylazly..
reklama
awunia1234
Fanka BB :)
Anneeczka tylko pozazdrościć! U mnie nie było za bardzo widać nic do 23 tyg., ale teraz mnie już wysadziło troszkę i tak sobie rosnę ;-)
Laurka14 ja na razie nie mam rozstępów, a też smaruję się oliwką w żelu tylko, ale boję się, że raczej po porodzie zaczną się pojawiać :-( I tu nie ma reguły, bo moja szwagierka miała już w 3 miesiącu, a moja kuzynka wcale i tu chyba też geny dochodzą do głosu :-(
Laurka14 ja na razie nie mam rozstępów, a też smaruję się oliwką w żelu tylko, ale boję się, że raczej po porodzie zaczną się pojawiać :-( I tu nie ma reguły, bo moja szwagierka miała już w 3 miesiącu, a moja kuzynka wcale i tu chyba też geny dochodzą do głosu :-(
Laurka, wieczorem używam oliwki z babydream, a rano smaruje mocno nawilżającym balsamem ISO-Urea z La roche-Posay z polecenia dermatolog. Ale tak myślę, że zacznę smarować się 3x dziennie, bo moja mama po ciąży ma rozstępy, a wiadomo to w dużej mierze jest uwarunkowane genetycznie więc wolę zapobiegać ile się da.
Na tej oliwce z babydream jest napisane, że powinno się stosować do 3 miesięcy po porodzie
Na tej oliwce z babydream jest napisane, że powinno się stosować do 3 miesięcy po porodzie
Moja lekarka mowila, ze na rozstepy jest jedna rada, duzo nie przytyc. Wspominala tez , ze pojawiające się rozstepy to pekajaca tkanka podskorna i niewiele daja jakiekolwiek smarowidla. Ja jednak jako niewierny tomasz szukam czegos co moze zmniejszyc ryzyko pojawienia sie :-)
Baśka_28
angelika1609
Baśka jaki brzuusio !!!! pięknie ;-)
reklama
Podziel się: