reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

U mnie 38t5d ciąży, obwód brzucha 100 cm i + 9 kg(żeby tak zostało;-)).
Julita i Chrupcia macie super brzuszki po porodzie:tak:
Jestem ciekawa dziewczyny ile kilogramów ważycie mniej od razu po porodzie:confused:

reklama
julita - ja tam brzuszka u Ciebie nie widzę...

Agnieszka - zaraz po to nie wiem ale po dwóch dniach było -6kg (dziecko 3670)

U mnie 38t5d ciąży, obwód brzucha 100 cm i + 9 kg(żeby tak zostało;-)).
Julita i Chrupcia macie super brzuszki po porodzie:tak:
Jestem ciekawa dziewczyny ile kilogramów ważycie mniej od razu po porodzie:confused:
Agnieszka ja nie wiem ile ważyłam po porodzie ani ile ważę teraz niestety nie mam wagi:no:
Ale przed ciążą ważyłam 59, a na końcówce ciąży 63,5 na samo dziecko odeszło 3350 więc myślę że wagowo wróciło do poprzedniej liczby tylko ten miękki brzuch pozostał

Mam pytanie, czy któraś z Was nabawiła się w ciąży rozstępów?
Bo ja chyba to pobilam rekord:confused:
Te całe 15 kg poszło tylko w brzuch, który teraz wygląda jak wielki balon w krwisto czerwone pręgi:wściekła/y:
Na dodatek tak swędzi, że nie idzie już wytrzymać!!!
Nie wiem czy mam się jeszcze smarować???:eek:

Iwi, u mnie rozstepów więcej niz normalnej skóry, wylazły dopiero w 9tym miesiącu. Na swędzenie mi pomaga krem nivea soft :tak: Na rozstepy już nie. Po porodzie kupię sobie coś dobrego rozjaśniającego te rozstępy, pocieszam się że te z czasów dojrzewania są całkiem białe i niewiele je widać, może i te zbledną.

Iwi, u mnie rozstepów więcej niz normalnej skóry, wylazły dopiero w 9tym miesiącu. Na swędzenie mi pomaga krem nivea soft :tak: Na rozstepy już nie. Po porodzie kupię sobie coś dobrego rozjaśniającego te rozstępy, pocieszam się że te z czasów dojrzewania są całkiem białe i niewiele je widać, może i te zbledną.

U mnie tez w 9 miesiącu dopiero się pokazały.
Miejmy nadzieje, że zbledną:tak:

Iwi mi zostało sporo z pierwszej ciąży.Faktycznie zbledły po tych pięciu latach,ale i tak je dalej widac niestety.Teraz nowych mam niewiele i chciałabym żeby tak zostało.Smarować trzeba nawet po porodzie,choć powiem szczerze że się tego za bardzo nie trzymałam,może dlatego mi wyszły.A na swędzenie może spróbuj neutrogenę,ja używam codziennie i fajnie nawilża i mnie nie swędzi,ale na rozstępy też niestety nie pomaga.Acha i słyszałam tez ze niektórzy się smarują oliwką dla dzieci,ja tego nie próbowałam.

reklama
Mam pytanie, czy któraś z Was nabawiła się w ciąży rozstępów?
Bo ja chyba to pobilam rekord:confused:
Te całe 15 kg poszło tylko w brzuch, który teraz wygląda jak wielki balon w krwisto czerwone pręgi:wściekła/y:
Na dodatek tak swędzi, że nie idzie już wytrzymać!!!
Nie wiem czy mam się jeszcze smarować???:eek:
w ciąży wyszły mi na boczkach, właśnie takie czerwone
za to po porodzie w 2 albo 3 dniu mój brzuch się tak pomarszczył, że szoook, od razy wyskoczyło mi mnóstwo malutkich bladych rozstępów:((( smaruję je żelem regenerującym po porodzie z Musteli
a mój pępek, to powiększył swoje rozmiary dwukrotnie!! jest teraz obrzydliwie wieeelki i głęboki

Do góry