reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

Co do kilogramów - ostatnie 4 tygodnie dowlaiły mi 3 kg chyba - teraz mamy bilans +14 kg... a z dnia na dzięń czuję się coraz cięższa..F.u.c.k.... z tego powodu tez mam doła
Z tymi kilogramami to ja mam tez problem.Ostatnio przez 2,5 tygodnia przytyłam 2 kg:wściekła/y: Zaczęłam puchnąć:szok: pytałam się gina jak to jest z tymi kilogramami i powiedział,że to woda się zatrzymuje (ja ostatnio bardzo dużo piję),więc może w Twoim przypadku tez tak jest,ale ma zejsć po porodzie bez problemu;-) Obecnie + 8 kg:confused2:
Co do fenoterolu w poprzedniej ciązy brałam fenoterol cały 8 miesiąc i 36 tyg. odstawiłam,urodziłam po terminie-poród wywoływany:wściekła/y:
W teraźniejszym przypadku mam brać fenka do niedzieli włącznie,nie wiem co będzie po odstawieniu,bo juz czuję skurcze,a nie powinnam przy tym leku,w każdym razie w poniedziałek mam zawieźć córę do sanatorium-całe szczęście,że blisko,a skierowanie dostałam w piatek...:eek:

reklama
wiecie co, mam tak strasznie opuszczony brzuch, że jak usiądę to mam wrażenie, że leży mi na kolanach :szok:

aga tzn, że poród blisko, co? :-D

mama mnie dziś zobaczyła i chwyciła się za głowę, że w tydzień mi tak opadł.. wróży mi jeszcze tydzień a później wiadomo.. zobaczymy czy się sprawdzi :-)

Rety, jaką ja mam dzisiaj gastrofazę!:szok: Rano, jak jechałam do Nataliak, żeby nie paść po drodze, zjadłam bananka i do torebki wzięłam 2 krówki- które od razu zeżarłam w samochodzie (dobrze ze nie wzięłam więcej:-)). Wróciłam, zjadłam śniadanko, 3 kanapki, potem z 6 wafelków (tyle że bez czekolady...), potem miska truskawek, 2 kolejne kanapki z serem wędzonym, pół pomidora i 2 ogórki małosolne, teraz 2 kawałki pieczonej karkówki i lody Magnum.... i nie umieram z przeżarcia:szok:

...zaraz sobie wkręcę, że to gromadzenie sił na poród;-)

no według suwaczka, ale rzeczywistość może być inna...i pewnie jeszcze przenoszę......

No, JustMe, masz dzisiaj spust, nie powiem, ale to normalne ;) ja ciągle bym na przemian słodkie ze słonym jadła :)

Co do kilogramów sie nie wypowiadam, bo mnie już załamują, ale mam to w d... Trudno, co będzie to będzie, jakoś się zrzuci :/

A z tym opuszczaniem brzucha to kiepsko u mnie niestety... ja sie na tym nie znam, bo myslałam, że jest opuszczony, ale ginka ostatnio powiedziała, że nadal wysoko... :/ Może wiecie jak szybko się brzuch opuszcza do porodu? To tak w jeden dzień moze?

reklama
Do góry