reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

Witaminka to widzę ze nie jestem sama, ja też nie jem obiadów;tyle że ja mam z tego straszne wyżuty sumienia bo powinnam się zdrowo odżywiać...ale straszny mam wstręt do takich typowych obiadów. Staram się jakoś to zastąpić czymś innym ale nie zawsze sie da:-(
Całe szczeście na fast foody też nie mogę patrzyć:-D

reklama
Ja też mam straszny wstręt do tradycyjnych obiadków typu ziemniaczki, mięsko itd. Dopiero ok 16-17 robię sobie cos na co mam w danym dniu ochotę- ostatnio ryż, makaron :-)Tylko że mam juz dużo na plusie (10 kg) i strasznie boje się ze nie wróce do wagi przed ciażą ( 56 kg):-(

Tutaj wklejam tabelke idealnego przyrostu na wadze w ciazy. Z ktorej jasno wynika, ze najwiecej na wadze przybiera sie od 27 do 38 tygodnia ciazy-6 kg, od 13 do 26 tygodnia ciazy powinno sie przytyc 4 kilo 750 gram, czyli moje 5 i pol kilo to juz jest troche za duzo, byc moze to z powodu cukrzycy, ktora nie byla leczona, wczesniej, a mogla juz sie zaczac. Z tym, ze teraz przy diecie cukrzycowej waga mi nie rosnie a spada.

Waga w ciąży, Ciąża i poród > Waga w ciąży

absolutnie nie jest to tabelka idealnego przyrostu wagi bo wszystko zalezy od bmi sprzed ciazy i np kobiety z wczesniejsza niedowaga powinny przytyc wiecej niz te z nadwaga. tutaj w ogole nie ma takiego podzialu. sensowniejsza jest chocby ta Kalkulator wagi w ciąży, Twoja waga w ciąży (Ciąża) | Viggo.pl wklejana wczesniej przez dziewczyny, uwzglednia bmi.

absolutnie nie jest to tabelka idealnego przyrostu wagi bo wszystko zalezy od bmi sprzed ciazy i np kobiety z wczesniejsza niedowaga powinny przytyc wiecej niz te z nadwaga. tutaj w ogole nie ma takiego podzialu. sensowniejsza jest chocby ta Kalkulator wagi w ciąży, Twoja waga w ciąży (Ciąża) | Viggo.pl wklejana wczesniej przez dziewczyny, uwzglednia bmi.
Ja też uważam, że ocenianie ile kobieta powinna przytyć bez uzględniania jej bmi sprzed ciąży nie ma większego sensu.

dziewczyny a czy Was tez moze piecze pod piersiami? odparzenie mi sie robi :-( nie moge przez to staników nosic z fiszbinami, kupiłam zwykły ale tez drazni. szczegolnie lewa, nie wiem to chyba przez to ze taka wielkie urosly:confused:

natychmiastowego efektu sie nie ma co spodziewac. aha i nos jakies przewiewne bluzki zeby dostep powietrza byl to sie szybciej zagoi. staraj sie tez nie siedziec dlugo w takiej pozycji w ktorej podraznione miejsce chowa sie calkiem miedzy brzuchem a piersiami. wiesz, wszystko tak jak przy odparzeniach u malucha ;)

Corina ja znowu miałam obolałe piersi od tych staników twardych, ale jak się zaopatrzyłam w staniki do karmienia to już mnie nie bolą. Albo jakieś miękkie staniki noś.

reklama
A ja juz po wizycie, wszystko o.k., wyniki mam dobre, schudlam znow pol kilo, nie jedzenie cukru odchudza. :-)W tym kalkulatorze bmi, dopuszcza mi utycie od 11 do 16 kilo, ale 16 na plusie to bym miec nie chciala. Mysle, ze 11 zdecydowanie wystarczy, a jeszcze lepiej mniej.

Do góry