reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

reklama
U mnie zaczyna się 27 tydzień. Nazbierałam już 9 kg (wyjściowe 61 kg). Proszę dajcie znać ile jeszcze może być. Teraz dzidzia waży jakieś 800 - 900 g, więc jej przybędzie jakieś 2,5 kg, a mi???:szok:

jeszcze jakies 6 - 7 kg - ale przeciez to wszystko zależy... nie przejmuj sie tym...
zrzucisz po porodzie.

Wampi - fajny brzuszek - troche go juz widać...

Niestety ja nie wiem ile waże nie mam wagi:-(ale w pasie tzn na wysokości pępka już jest 88cm:-)...muszę poczekać do następnej wizyty żeby sprawdzić ile mnie przybyło.

Przestałam jeść słodycze, ze względu na nawracające infekcje bakteryjne, obok antybiotyków, które muszę brać, jest to ponoć naturalna metoda zwalczania tego dziadostwa. Tak więc mam nadzieję, że tempo tycia się zmniejszy...

Przy poprzedniej ciąży miałam +17 kg. W 3 miesiące wszystko straciłam, tak więc mam nadzieję, że i tym razem na długo z kilogramami nie zostanę.

Czy też macie takie doświadczenie, że karmienie piersią "wysysa" nadwagę?

reklama
Do góry