reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

lily - narazie nie, nikt Cię nie pobije, ale dzielnie dążymy do Twojego wyniku ;-);-);-)

U mła + 10,5

Pomarańczki udowe są - a jakże:-) ale u mnie zawsze były nawet jak sucha jak wiórek po liceum byłam więc to żaden stres:tak:

reklama
a ja się dziś zważyłam, tak dla sprawdzenia i przytyłam już 8 kg :szok:jeszcze 2 tyg. temu było 6,5 dlaczego te kg tak szybko do góry lecą?:szok::szok::baffled:

Aga - pocieszaj się myślą, że zgodnie z opiniami w III trymestrze przyrost wagi jest mniejszy niż w II (wierzę w to głęboko) a w 9. m-cu to ponoć juz nawet w ogóle nie powinno się przybierać bo juz ma się już taki nacisk na żołądek że nie da się jeść.
Z tymi kilogramami to idziemy chyba podobnie - u mnie ostatnio było 7 kg in plus (w ubiegłym tygodniu). A teraz juz na pewno +8 albo i więcej

malina mam nadzieję, że tak będzie jak piszesz..
tak samo czytałam gdzieś, że między 23-28 t.c. najwięcej się tyje...
moje założenie było nie więcej niż 13 kg w całej ciąży... czy mi się uda??
nie zamierzam się głodzić i odmawiać sobie:baffled:

Też o tym słyszałam...w III trymestrze tyje się mniej niż w II...Pocieszam się tym bo mam na plusie 10 kg- 66kg:-) Takiej wagi to jeszcze nigdy nie mialam, w pasie natomiat miałam 2 tyg temu 82 tera już 86..ale to sie zmienia:-)

Dziewczynki śliczne brzuszki:tak:.
Aga no faktycznie spektakularny wzrost:-p;-), ale brzuszek ładniutki okrąglutki.
Jako, że wczoraj "strzelił" mi 28 tc, to też wklejam mój brzuszek:sorry2::

Załączniki

• S6005868.JPG
    S6005868.JPG
    55,3 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Dziewczyny,

pamiętajcie, że chociaż tak ładniej wyglądamy i tak jest naturalniej -

NIE wyginać kręgosłupa w łuk - brzuch do przodu pupa do tyłu. To cholernie obciąża!

Nawet jak siedzicie - kość ogonowa do przodu, żeby plecy były proste:-)
Brzuszek się wtedy trochę chowa ale kręgosłup odciąża:-)

Do góry