reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

A ja tam jem ile chce, nie zamierzam się skręcać z głodu czy z powodu jakiejś niezaspokojonej potrzeby (czytaj słodkości). Co do kg w czasie ciąży nie ma czym się przejmowac i nie wszystko da się przewidzieć. Moja bliska znajoma przytyła 22kg w czasie ciąży po czym zgubiła je co do jednego do 5m-cy po porodzie. Inna natomiast czuła ulge bo w czasie ciąży przybyło jej 13kg z czego niestety 6kg pozostało do teraz czyli jakiś rok po ciaży.
Dlatego też nie bede zachodzić w głowe jak tyje bo różnie z tym może być. A teraz ide po moje rafaello.
Dobranoc mamuśki

reklama
Ja na razie 5 kg na plusie - a ważyłam się przed świętami więc aktualnej wagi nie znam i chyba wolę nie znać... Jak na złośc siadła mi bateria w mojej wadze elektronicznej i muszę dokupić.
Ja przez 1 trymestr przytyłam 1,5 kg. a potem przez 3 tygodnie - 3,5kg :baffled: masakra. Na razie - poza świątecznym obżarstwem - jakoś się trzymam a ratuje mnie wariacja na punkcie cytrusów więc jak mnie głód wieczorny dopadnie to obracam mandaryny, pomarańcze i kiwi zamiast podjadania z lodówki. Dziś boli mnie brzuch i mam skurcze jak na miesiączkę więc jutro wywali mi dynię jeszcze bardziej - zauważyłam że po dniu takich bóli budzę się większa :cool:

Wyczytałam teraz, ze od 22/23 tygodnia waga bedzie przybierac 0,5 kg/ tydz...

o rany to oznacza, ze wrzuce jeszcze 9kg - a mam juz 6kg + znajac mnie - zatrzymanie wody... i zrobi sie 20... buuuuuuuuu

Ja pochalniam takie ilosci jedzenia,z nie do wiary:tak:a wiece co jest najsmieszniejsze,ze to 19tc a ja przytylam niecale4kg i chyba wszystko moje malenstwo pochlania,bo po mnie wlasciwie nic nie widac-no moze troszke brzuszek:-p:rofl2:

nataliak ja tam się aż tak bardzo nie martwię o wagę samą w sobie a o te skoki, bo właśnie wtedy zachodzi największe ryzyko rostępów niż przy pynnym przyroście masy - skóra nie ma czasu się rozciągnąć. Na razie jeszcze nic nie mam ale jak skoki będą większe to kto wie...

odetta ja tam nie podsypiam - jestem na zwolnieniu więc się zbytnio nie przemęczam a i spanie mam do ok 11 rano :tak: więc podsypianie nie potrzebne, za to markuję w nocy - co właśnie widać :-D

Ja miałam w sumie "książkowo"- odkąd skończyłam I trymestr nie śpię w zasadzie w dzień. Ale może dlatego, że nie pracuję i wysypiam się do której chcę;-)Tylko wczoraj złapała mnie nagła senność, ale po pół godz. było po sprawie.

reklama
Do góry