reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

to jak przytyłaś 5 kg to może nie będzie tak źle i dużo już nie przybierzesz
niby od teraz zaczyna się największy przyrost wagi. w jakiejś ksiązce wyczytałam, że od 22 t.c. powinno się tyć pół kg na tydzień :szok: czyli 2 kg w miesiącu, czyli jesszcze 4 misiace do końca, czyli u mmie byłoby 13, 5.
ale chyba nie ma takiej osoby co przez całą ciążę przytyłaby faktycznie książkowo...
Nataliak, ok ja ci wypomnę hehehe

reklama
Ja powolutku dochodzę do wagi sprzed ciąży,aczkolwiek trochę mi jeszcze brakuje,ale nie dużo;-) Zobaczymy jak to dalej będzie,czy przez to nie przeistoczę się w hipopotama,w każdym razie zamierzam się pilnować,bo po 30-stce wcale nie tak łatwo jest schudnąć.No,ale zobaczymy...;-)

Ładny brzuszek.Nie chce ci e straszyc ale do 20 napewno dobijesz,moze sie myle.Ja jak byłam w poprzedniej ciazy w 6 miesiacu to miałam juz 10 kg do przodu a do konca mialam 23.Ale teaz za to przybieram mniej jak narazie to pół kilo do 4,5 miesiaca.Teraz ide we wtorek to sie okaze ile przybralm i ile nadrobilam w święta.Pozdrawiam!

Też się obawiam tej 20-stki, ale i powoli się z tą myślą oswajam;-)
Z drugiej strony wydrukowałam sobie tabelę z onetu z maksymalnymą wagą którą powinnam osiągnąć dla mojej wagi wyjściowej na koniec każdego miesiąca i wyszło:
1 miesiąc - 63 kg
2 - 64 kg
3 - 65 kg
4 - 68 kg
5 - 71 kg
6 - 74 kg
7 - 74,8 kg
8 - 75,6 kg
9 - 76,4 kg

Także nie wiem co to będzie na końcówce, ale teraz tyję można powiedzieć w normie ;-) hihi

Ja wg tabeli powinnam być w 30 tyg ciąży. Ale to wszystko przez to, że moja buzia zmieniła się w łopatę taką jaką mają koparki. Żrę jak świnia!!!!!

Ja sobie założyłam, że przez ciążę mogę przytyć do 10 kilo i postaram się by nie przekroczyć wyznaczonego sobie limitu.

ja chcę 8 kg, bo i tak na starcie miałam dużo, kręgosłup siada i nogi też, w poprzedniej ciązy było tylko 8 kg, maluch miał 3 kg, zaraz po porodzie miałam tylko 2 kg nadwyżki

U mnie to na razie mały brzuszek, bo mam szerokie biodra, więc dzidzia ma się gdzie schować;-) Ja boje się o skórę na brzuchu, bo po pierwszej ciąży nie była już taka jędrna jak przed, a co to będzie po 2 to strach pomyśleć, jednak mam skrytą nadzieję, że nie będzie tak źle, a może nawet lepiej;-) Ja sobie założyłam, że przez ciążę mogę przytyć do 10 kilo i postaram się by nie przekroczyć wyznaczonego sobie limitu.

Witam!
Podnioslas mnie na duchu Wampi:-) Bo u mnie tez nie za wielki brzuszek,a jak napisalas,ze szerokie bioderka to spadl mi kamien z serca juz nie mam sie czego obawiac jak mowisz,ze ma sie gdzie chowac...

ja chcę 8 kg, bo i tak na starcie miałam dużo, kręgosłup siada i nogi też, w poprzedniej ciązy było tylko 8 kg, maluch miał 3 kg, zaraz po porodzie miałam tylko 2 kg nadwyżki

żeby skały srały - u mnie to niemożliwe.....:no::no::dry:

No fu...ing way...

Jutro ważenie.. ale ja ostatnio nie jem normalnie - ja pochłaniam... Boże ratunku - zostałam jamochłonem :wściekła/y:

Spodnie ktore kupilam sobie w 9Fashion na cala ciaze - juz robią sie ciasnawe - nie starcza nawet do 30 tygodnia!!!!!!!!!!!!!!

reklama
a mnie cała rodzina obejrzała przez święta i zgodnie stwierdzili, że na boki nie poszło nic, jak się na czarno ubiorę to na wprost nic nie widać, dopiero bokiem - piłkę i wielkie cycki, sam biust to 1 kg więcej ;-)

Do góry