reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki i ich brak - wracamy do formy po porodzie

A na mnie już spodnie wiszą...

Muszę kupić sobie sukienkę na ślub ojca, ale by była rozpinana z przodu bym mogła małą karmić- w przyszłym tygodniu zamierzam zaszaleć po sklepach.

reklama
Mnie waga wróciła do normy juz po pierwszym miesiącu. Teraz została mi niewielka wypukłość na brzuszku a poza tym dalej chudnę-chłopaki są bardzo absorbujące i nie mam czasu nawet by coś zjeść. Czasami śniadanie zjadam o 12 lub 13 w południe, obiad o 20.00. A ostatnio obiad robiłam przez 3 dni-w poniedziałek namoczyłam fasolę, we wtorek tylko dolałam wody do garnka, bo spuchła a w trzeci dopiero ją dokończyłam-masakra jakaś-nie życzę nikomu :szok:

hej. a u mnie dalej dużo na plusie, planuję tak jeszcze zrzucić z 12 kg ;/ teraz 69 ważę ;/ a przed ciążą 57. a wzrostu mam 172 więc na szczęście aż tak nie widać bym była jakaś za duża ale denerwuje mnie to sadełko i te boczki i ten nie schodzący po ciąży cellulit z ud i dupki ;-/ dziś w końcu zaczęłam ćwiczyć, aż zakwasy mam eehh mi spacerki niestety nie pomagają w odchudzaniu, ale jestem na dobrej drodze w odstawianiu słodyczy, czasem tylko coś dziabnę ale malutko. Podobno tabletki z chromem zatrzymują apetyt na słodycze? U mnie to masakra z apetytem na słodycze, w ciąży jak w ciągu dnia nie zjadłam czekolady to byłam chora ;-/ i moje zamiłowanie do coli... aaah, nic dziwnego że waga stoi hehe ale będę się starała coś ze sobą zrobić.

ja też Cię Figa normalnie podziwiam :) ja z jednym czasem wariuję a co dopiero dwójka w tym samym wieku :)

Ja ogólnie jestem drobnej budowy. Mam bardzo wąskie biodra i po ciąży po 2 tyg weszłam już w spodnie sprzed ciąży a dokładnie w rozmiar 25. Już wtedy miałam zgubione całe 11 kg które przytyłam w ciąży. Teraz mam tylko trochę sadełka na brzuchu ale nie jest to bardzo widoczne :)

Figa nie dziwię Ci się że nie masz na nic czasu! Jedno dziecko to wiele pracy i wyrzeczeń a co dopiero dwójka maluchów w tym samym wieku!

ja od porodu utrzymuje tą samą wagę czyli 56kg - czyli 4 kg mniej niż przed ciążą, więc jestem zadowolona i mówie sobie czasami- dla mnie to tylko rodzić::):p

Ja się ważyłam w weekend na takiej wadze łazienkowej, wyszło 55kg czyli już troszkę mniej niż przed ciążą
biggrin.gif

a ja aż sie boje napisac ile waże :( - w każdym razie nadal jakieś 5 więcej niz przed...chyba musze cos z tym zrobić ;)

reklama
Do góry