reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki i ich brak - wracamy do formy po porodzie

ooooo a ja maślałam ze jak sie miało cesarkę to już kolejne ciąże też sie będą kończyć cesarką i że można tylko mieć 3 dzieci
wprawdzie nie pytałam lekarza ale cały czas tak myślałam
No właśnie ponoć niekoniecznie (zresztą dowodem, że mozna szybciej i że ma cię wybór są dwie moje koleżanki - jedna urodziła półtora roku po 1. cc). A co do ilości, to słyszałam, że trzeci raz nie tną. Ale tu też mam znajomą, którą cieli 3 razy, tyle że ostatnim razem bez jej zgody "przypadkiem" przecięli jej jajowody... Pomijam fakt, że to przestępstwo jak dla mnie, ale ona ubolewa, że nie będzie mogła więcej rodzić. Z drugiej strony, może to i lepiej, bo ryzyko powikłań moim zdaniem ogromne.

reklama
No z tego co ja wiem, pytałam różnych lekarzy, powinno sie jednak po CC odczekać jakieś 2 lata dla bezpieczeństwa i mamy i dzidziusia...chociaż jak wiadomo nie każda kobieta stosuje sie do zaleceń lekarza...ja bym chyba nie ryzykowała szybszej ciąży...
Co do podwiązywania jajowodów przy okazji CC...kiedys było tak, że po 2 CC wiązali "z urzędu" ...teraz jest to zabronione...

Właśnie się dobiłam. Poczytałam sobie, że miednica nie zawsze schodzi się po porodzie.
No i pięknie. Zostanę z dupą jak szafa :-/ Moja ani drgnie.

a mnie sie brzuszek znow pojawil... hehe tzn wypelnil sie tluszczykiem... a mi wstyd bylo dzis jak zalozylam obcisla bluzke... i cholerne wkladki w biustonoszu jak nie zaloze swetra to zawsze je widac...

mi tez widac:wściekła/y: od porodu straciłam 13 kilo dostało 4,i ten brzuch czeka mnie ciezka praca w sumie chciałabym jeszcze 10 kilo zrzucic.zobaczymy co z planów wyjdzie:tak:

reklama
mój brzuch też jakoś wyskoczył ;( mam teraz taki fałd skóry który wygląda strasznie :(
i dowiedziałam się że mi się mięśnie rozeszły, sprawdza się to tak: kładzie się na plecach i napina mięśnie brzucha jak pod pępkiem jest miękka przerwa to znaczy że się rozeszły :-(
nie wiem czy ćwiczenia coś w tym pomogą
ojojojjjj nie sądziłam że będę miała aż taką rozklapiochę po ciąży

Do góry