reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki i ich brak - wracamy do formy po porodzie

ja brałam tabletki przez wiele lat, ale chyba mam dosyć ładowania w siebie hormonów
teraz najprawdopodobniej będziemy używać prezerwatyw

reklama
Ja będę brała tabletki, ewentualnie plastry antykoncepcyjne. Gumka zdecydowanie mi nie odpowiada, a kalendarzyk też raczej nie dla mnie (nieregularne cykle).

Ja tak jak już pisałam wchodzę w część ciuchów sprzed ciąży ale i tak tydzień temu pojechałam na zakupy:biggrin2:no i oczywiście zaszalałam- kupiłam sobie spodnie rurki (rozmair 38 mam nadzieję, że zejdę jeszcze do 36), 2 bluzki, sweterek na guziki, kurtkę wiosenną i torebkę:-Dstweirdziłam, że mi się należy po tylu miesiącach z brzuchem. I wiecei co- super się poczułam:biggrin2:

Też muszę jakieś spodnie kupić, bo pewnie nieprędko przywitam przedciążowe ubrania. Na razie latam w spodniach ciążowych, a po domu w sukienkach albo legginsach. Boję się mierzyć bluzki przez ten big cyc. Dobrze, że chociaż w kurtkę wlazłam.

Mi się wczoraj popsuł suwak w kurtce :/ I muszę kupić nową. Masakra. Nie wiem czy uda mi się znaleźć coś na ponad 120cm w biuście, co nie wygląda jak namiot :/ Jak szukałam na allegro to jak już coś miało 120cm w biuście to w biodrach ze 140cm, a ja w biodrach mam mniej niż w biuście :(

To może lepiej wstawić nowy suwak.
Albo czegoś w lumpkach poszukać (właśnie w lumpku kupiłam sobie kurtkę na czas ciąży - całe 25 zł :-) ).

To może lepiej wstawić nowy suwak.
Albo czegoś w lumpkach poszukać (właśnie w lumpku kupiłam sobie kurtkę na czas ciąży - całe 25 zł :-) ).

Tę kurtkę mam już ponad 3 lata, więc raczej nie ma sensu wymieniać suwaka. Może rzeczywiście w lumpeksach poszukam.

a co sadziecie o wkladce domacicznej (spiralce)??
słyszałam różne opinie...
planuje przynajmniej 2-3 lata pożyć bez kolejnej ciąży..

aa i aliaz jest bez estrogenu (dla karmiacych piersia super wiadomosc)...
chyba to mi zostanie, bo koszt to ok 30 zl..

reklama
Ja bylam na zakupach w piatek i zakupy bardzo poprawily mi nastroj az chce mi sie wychodzic i ubierac, a nie zakladac co mam pod reka czyli w efekcie codziennie to samo. Spodnie jednak tez musze kupic moje sprzed ciazy wisza na mnie :/ tylko nie wiem czy predko pojde na zakupy. Oczywiscie przez duzy biust nie wchodze we wszystkie bluzki :( o koszulowej to zapomnij

Do góry