reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki i ich brak - wracamy do formy po porodzie

reklama
Kurcze dziewczyny takie wagi jak wy macie w 9 miesiącu to ja nawet przed ciążą nie miałam :((( wiec co ja tu będę biadolić
Mam co prawda 178 cm ale i tak waze sporo - choć nie wyglądam źle teraz wydaje mi się ( zawsze dużo ważyłam nawet jak byłam szczupłą bo mam ubite ciało i grube kości ) nie mniej jednak nie az tyle a mimo to z tyłu mam talie normalnie i z przodu też( nie taki klocek jestem ) nawet mi się podoba jak wyglądam w ciąży przy 12,5 kg na plusie wydawać by się mogło ze jest znacznie gorzej
ALe juz planuje dietke po porodzie - chyba ze dzidzia poprzez karmienie ze mnie tak wyssa wszystko co za dużo :)

Ja także wychodzę z założenia że w czasie ciąży można ładnie wyglądać i należy o siebie dbać. Dlatego do fryzjera chodzę regularnie- ostatnio na początku grudnia, następnym razem to chyba będzie na początku marca- maleństwo zawsze można zostawić z tatusiem, gimnastyka obowiązkowo chociaż raz w tygodniu, do tego czasami basen. I mimo, że na wadze już 13 kg na plusie to chyba wcale nie jest źle, nawet nie wiem gdzie te kilogramy są bo na szkole rodzenia nie chwaląc się wyglądam najlepiej, mimo że niektóre dziewczyny mają termin miesiąc po mnie.

Po porodzie mam nadzieję, że szybko wrócę do formy:)

zgadzam sie
wczoraj odiwedzil nas kolega M i nie mogl wyjsc z podziwu jak dobrze w ciazy wygladam,
Tesciowa tez w szoku, w PL w rodzinie mowi ze 3 dziewczyny sa w ciazy i wygladaja zmeczone ciaza, puchna itp a jak widzi moje zdjecia to sie nie moze nadziwic ze "nic mi nie jest"
mile starsznie takie komentarza

a jesli chodzi o po ciazy to juz sie nie moge doczekac kiedy na silownie wruce, juz planuje ktore klasy bede brac, zdecydowanie musze sie wybrac na zumbe i kwan do
szkoda tylko ze po cc bede musiala pewno minimum 6 tyg pcozekac
tego mi chyba najbardziej brakuej, porzednie wypocic sie na silowni

oj ja już mam 14kg na plusie, ale szczęśliwie większość poszła w brzuszek, załączam dzisiejsze zdjęcie brzuszka

Załączniki

• DSC06436.jpg
    DSC06436.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 64
a wpisujecie w tym kalkulatorze wagę sprzed ciąży- bo to o to chodzi :)
wpisuje się wagę jaką miało się na początku i kalkulator wylicza jaki powinien byc przyrost w kolejnych miesiącach - tak np w 9 jest w przedziale 10-17kg i jest to książkowe:-)
u mnie jest akurat 10:tak:

Etienne - słodki brzusio ;)

Ostatnia edycja:
Kurcze dziewczyny takie wagi jak wy macie w 9 miesiącu to ja nawet przed ciążą nie miałam :((( wiec co ja tu będę biadolić
Mam co prawda 178 cm ale i tak waze sporo - choć nie wyglądam źle teraz wydaje mi się ( zawsze dużo ważyłam nawet jak byłam szczupłą bo mam ubite ciało i grube kości ) nie mniej jednak nie az tyle a mimo to z tyłu mam talie normalnie i z przodu też( nie taki klocek jestem ) nawet mi się podoba jak wyglądam w ciąży przy 12,5 kg na plusie wydawać by się mogło ze jest znacznie gorzej
ALe juz planuje dietke po porodzie - chyba ze dzidzia poprzez karmienie ze mnie tak wyssa wszystko co za dużo :)

Sorbek widze ze jestesmy dokladnie tego samego wzrostu ;)

reklama
Do góry