reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki i ich brak - wracamy do formy po porodzie

Wstawiam Wam zdjatko z dzis (ech wreszcie sie odwazylam tak w neglizu, mezusia nei bylo - bo nawet przed nim juz tak nie latam) ;) U mnie kilogramow z kazdym dniem przybywa teraz jest jakos juz 64,5kg (czyli 7,5 na plusie) i 108cm!!!

Acha i nagozej to u mnie z biustem - zawzyczaj bylam raczej sredniej budowy, ale biust zawsze spory i przez to wygladalam "pulchniej" teraz ten biust lezy mi na brzuszku - masakra :(

Załączniki

• P1010337.jpg
    P1010337.jpg
    9,8 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Ligotka co ty kochana opowiadasz mnie biust to już wisi chyba na pępku!!!!:-D Chciałabym mieć takie cycuszki jak TY!!! Brzuszek piękny mój to już pociachany ciemnymi rozstępami jest to co ja mam powiedzieć o paradowaniu nago przed mężulkiem?????:szok: Co do kilogramów mi przybyło+11 ale to było 2 tyg temu jak się ważyłam więc już pewnie nieaktualna waga:/ A ważyć się będę dopiero 29 grudnia bo mam wtedy wizytę u gina. Co do aktualnych wymiarów brzuszka to muszę zmierzyć ile centymetrów mi doszło a wydaje mi się że dużo bo brzuchol ogromniasty jest:shocked2:

wy tu dziewczynki piszecie, ze przytylyscie kilkanascie kilogramow. ja przed ciaza wazylam piekne 45 kilogramow. teraz mam 25 wiecej, a co bedzie dalej:no:
na szczescie nie mam rozstepow na brzuchu:-D i mam nadzieje, ze tak pozostanie.

Mnie na ostatnie wizycie u gina (w poniedziałek) wyszło 69 kilogramów, czyli na plusie jest już 13 kg. Ale waga pomału wyhamowuje, w przeciągu miesiąca przytyłam 1 kilogram.
Rozstępów na szczęście dalej nie mam. W brzuszku jest 97 cm (mierzone przed chwilą:)

Wiecie może jak kupować biustonosz do karmienia/ O ile może nam się zmienić rozmiar po porodzie? W mało których sklepach można po zakupie oddać lub wymienić, z mierzeniem też jest kiepsko...

Mnie na ostatnie wizycie u gina (w poniedziałek) wyszło 69 kilogramów, czyli na plusie jest już 13 kg. Ale waga pomału wyhamowuje, w przeciągu miesiąca przytyłam 1 kilogram.
Rozstępów na szczęście dalej nie mam. W brzuszku jest 97 cm (mierzone przed chwilą:)

Wiecie może jak kupować biustonosz do karmienia/ O ile może nam się zmienić rozmiar po porodzie? W mało których sklepach można po zakupie oddać lub wymienić, z mierzeniem też jest kiepsko...

Ostatnio wrzuciłam do linkowni artykuł na temat biustonoszy do karmienia.

hej, wczoraj miałam wizytę, ważę 69 kg (przed ciążą 62kg), jestem w 30 tc a obwód brzucha przy pępku wynosi 102 cm

i mam zapalenie od branego antybiotyku przy anginie, dostałam tabletki "dowcipne", kolejna wizyta za 2 tyg.

Ja wlasnie mierzylam sie i mam 90cm:-) nie wiem ile waze ale dla mnie to malo istotne, wazne ze dzidzia rosnie i ja mieszcze sie w moje ciuszki. Ciekawi mnie tylko dlaczego niektore kobiety tak duzo tyja w ciazy...czy to przez obiadanie sie:confused: (wiem ze kazda z nas musi przytyc, ale 20kg czy 30 :baffled:nie wiem skad sie to bierze). Ja jem wiecej, musze jesc regularnie bo w brzuszku mi burczy, maly chyba sporo ze mnie wyciaga:-D
Kiedys pisalam o kolezance co przytyla 34kg ale to bylo przez nadcisnienie i podobno wtedy bardzo sie tyje.

reklama
Sunshine, podobno niektórym kobietom woda się w organizmie zatrzymuje i może stąd taka waga? Może też po części to sprawa hormonów?.. Ja z niedoczynnością tarczycy (jeszcze nieuregulowaną, trochę czasu przed ciążą) miałam tak, że mogłam jeść 600kcal dziennie, a i tak tyłam :/ Wtedy żadne diety, ani ruch nie pomagały. Zdarzyło mi się raz przytyć 10kg w ciągu miesiąca jedząc normalnie, bez żadnych szaleństw. Masakra. Sporej części tego nie zrzuciłam do tej pory.
Ale niektóre kobiety na pewno w ciąży nie ograniczają się w jedzeniu w żaden sposób, za to w ruchu oszczędzają się jak najbardziej i tak wychodzi ;) Osobiście znam takie przypadki "jedzenia za dwoje".

Do góry