reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze brzuszki i ich brak - wracamy do formy po porodzie

reklama
Ja też golę się na "łyso" już hohoho, skóra jest przyzwyczajona, tak że bardziej denerwuje mnie owłosienie niż jego brak, kwestia pzyzwyczajenia. Teraz juz nie widze co gole i jak, i ostatnio wygolilam sie w takie wzorek ze musialam poprawiac z lusterkiem ;-) Teraz golę się już tylko z lusterkiem pod prysznicem bo wanny nie mam. Cieżko jest juz golić nogi wiec kupilam w ikei maly bialy plastikowy taboret i jest super. można sobie usiąść i sie odpręzyć ;-) tak bardzo brakuje mi nwanny :(( ale mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu i niestety nie my tu urzadzalismy ;-). Dziś sie zważyłam i na +jest 8 kg - niezle, ale zaczynam tyc w oszałamiającym tempi. Troche mnie przeraza, bo lapie kg na tydzien! mam ndzieje ze jakos sie uspokoi ta waga. W brzuchu zaleznie od pory dnia mam 97-99. Dzis usg wiec zobacze ile z tego wazy moj syn :-) pozdrawiam!
Rutkosia, niestety tryliard kremow nie pomoze, duzo zalezy walsnie od skory i genow, wiadomo ze kazda z nas marzy o tym zeby ich nie bylo, a jak wychodzi to juz niezalezne od nas - niestety, ale wazniejsze zeby dzidzi bylo zrowe tak jak i mama zreszta :)

majusia221 - ojej na prawde od początku przytylas jedynie 1,5 kg? az ciezko uwierzyc, ale jeśli wszystko dobrze przebiega to sama radosć miec tak malo kilogramów zebranych ;-)

ja też na łyso!
POLECAM WAM COS CO NIGDY NAS NIE ZATNIE ...TRYMER SUPER URZĄDZONKO, REWELAYJNIE GOLI, JA KUPIŁAM TAKIE ALE SĄ TEŻ INNE ..
Trymer BRAUN FG 1100 **** DO BIKINI I TWARZY **** (1349565197) - Aukcje internetowe Allegro

Po wizycie u gin kamień mi z serca spadł. Nie mam wagi w domu, a wcześniej przytyłam 5 kg w miesiąc. Czyli miałam +9 kg od początku ciąży, a teraz 1,5 kg w ten miesiąc!!!! :D:D
Już niewiele chyba przybędzie:) narazie 10,5 kg na plusie:D

ja też na łyso!
POLECAM WAM COS CO NIGDY NAS NIE ZATNIE ...TRYMER SUPER URZĄDZONKO, REWELAYJNIE GOLI, JA KUPIŁAM TAKIE ALE SĄ TEŻ INNE ..
Trymer BRAUN FG 1100 **** DO BIKINI I TWARZY **** (1349565197) - Aukcje internetowe Allegro

chyba zazyczę sobie to na święta:) bo ja juz sama nie wima jak mam się golić - przestestowałam juz chyba wszystko od depilatora, golarki elekt, zwykłych róznych golarek ręcznych poprez różne kremy, żele , woski itp. i zawsze mam ten sam problem- brzydka "pryszczata " skóra po goleniu
a co dzieję się z waszą skórą? bo ja często w okolicach bikini zwłaszcza - a jak nogi depilowałam , to równiez na nogach - miałam pełno takich małych czerwonych kropek, a nawet wrastające włoski. Zawsze robię peeling już po goleniu (nie odrazu!) i w ogóle nawilżam skórę itp- nie wiem czy tez tak macie , czu po prostu mam zbyt wrażliwą skórę....z czasem to znika, ale wtedy juz widac odrost i trzeba znowu golić....a w ogóle to w ciąży włoski wolniej mi rosną - w zasadzie to mam taki "trzydniowy zarost" , a ostatni raz goliłam z 2 miesiące temu ! któras tez tak ma?

Ja już 4 kg do przodu, kurcze trochę szybko ostatnio zaczęła ta waga rosnąć. Najpierw było długo długo nic, a teraz 4kg w 2,5 m-ca :-( Obwód musze zmierzyć, ale na pewno gdzieś powyżej 90 a ponizej 100.
Co do golenia, ja nie zdążyłam się wygolić, położna zrobiła szybkie golenie miejscowe (w miejscu nacięcia), więc widać, że nie jest konieczne golenie na zero. Swoją drogą nie lubię na zero, bo mnie później odrosty drapią i drażnią. Ech nie zapomnę jak kilka dni po porodzie zerknęłam sobie na swoje narządy a tam jedna wielka opuchlizna, brrr.
Viki, mnie w poprzedniej ciąży włoski prawie nie rosły, teraz jest trochę gorzej, ale i tak słabiej niż normalnie.

A ja wlasnie rozmawialam wczoraj z kolezanka, ktora miala wysokie cisnienie w ciazy, ciaze miala zagrozona...urodzila w 34 tygodniu, 7 tygondi lezala na patologii i przytyla 34kg (przez nadcisnienie)!! Miala cesarke i ledwo co ja odratowali. Normalnie w szoku bylam...a ja tu czasem narzekam a ludzie takie dramaty przezywaja...czasami nie zdajemy sobie sprawy jakie mamy szczescie ze jestesmy w ciazy, wszystko dobrze przebiega..oby tak do konca

My jak na razie z chłopakami 15 kg do przodu :shocked2:
A co do golenia to też wszystko wolniej rośnie, ale i tak sie golę regularnie, gdyż poprawia mi to zdecydowanie nastrój :happy2: :-D

reklama
chyba zazyczę sobie to na święta:) bo ja juz sama nie wima jak mam się golić - przestestowałam juz chyba wszystko od depilatora, golarki elekt, zwykłych róznych golarek ręcznych poprez różne kremy, żele , woski itp. i zawsze mam ten sam problem- brzydka "pryszczata " skóra po goleniu
a co dzieję się z waszą skórą? bo ja często w okolicach bikini zwłaszcza - a jak nogi depilowałam , to równiez na nogach - miałam pełno takich małych czerwonych kropek, a nawet wrastające włoski. Zawsze robię peeling już po goleniu (nie odrazu!) i w ogóle nawilżam skórę itp- nie wiem czy tez tak macie , czu po prostu mam zbyt wrażliwą skórę....z czasem to znika, ale wtedy juz widac odrost i trzeba znowu golić....a w ogóle to w ciąży włoski wolniej mi rosną - w zasadzie to mam taki "trzydniowy zarost" , a ostatni raz goliłam z 2 miesiące temu ! któras tez tak ma?

Dziewczyny na prawdę wam to polecam. Zawsze miałam problemy zeby nie wiadomo co, jak goliłam okolice intymne to potem niby majtek podrażnił i juz pryszczek, to goliłam np w sobote i bez gaci łaziłam, jesu czego ja już nie próbowałam ... odkąd mam ten trymer nie wiem co to znaczy krostka po goleniu !!!!!!!!!!!!!!!!!! nic absolutnie nic, teraz normalnie staje w wannie lusterko przede mną i jade z koksem bez obawy o zacięcie bez irokezów wszystko ładnie pieknie :)
a to że włoski rosną wolniej, fakt, ale w moim przypadku tylko na nogach

Pozdrawiam z zasypanej Jeleniej Góry :) gdzie ani Jelenia ani gór nie zobaczysz! Biało wszędzie :)

o swojej wadze nie wspomnę bo i po co :) w pierwszej ciąży przytyłam miesiąc pzred ajściem 10 kg a potem 22 to był potężny koszmar! mam genetycznie szybcie tycie i szybkie zrzucanie :)
Teraz przed ciążą pół roku schudłam 16 kg więc startowałam z dobrego pułapu! Jeszcze tych 16 nie zdobyłam od nowa ale powiem ze nie dużo brakuje :) wagę odstawiłam na bok, co się będę stresować, ale lekarz powiedział ... no Pani Kasiu limit tycia to już do porodu wyczerpany! a ja do niego ze jak przecież święta itd co on do mnie mówi nie rozumiem ... a on eh Wy baby, kto to Was zrozumie :) hihiihihih

Ostatnia edycja:
Do góry