reklama
klaczek2004
Fanka BB :)
Ewe a może trochę spuchnieta jesteś? Woda która gromadzi się w organizmie tez przecież waży.
Justa_podwójne szczęście
Zaangażowana w BB
Dziewczyny, śliczne brzuszki
Z tą wagą to wszystko zależy też od wagi sprzed ciąży - ja ważyłam przed ciążą (aż wstyd się przyznać) 84 kg i teraz mam na plusie około 7,5 kg. Im ktoś mniej waży przed ciążą tym więcej może przytyć, ale tylko na czas ciąży. Moja szwagierka przytyła ponad 30 kg (jest bardzo szczupła) i po kilku miesiąca od porodu wróciła do poprzedniej wagi. A znowu moja przyjaciółka, która przed ciążą ważyła tyle co ja - przytyła 26 kg i ma straszny problem ze zrzuceniem wagi. Wy jesteście szczuplutkie, więc na pewno szybko wrócicie do poprzedniej wagi
Ile możesz przytyć?
To ile możesz teraz przytyć zależy od twojej wagi sprzed ciąży.
Z tą wagą to wszystko zależy też od wagi sprzed ciąży - ja ważyłam przed ciążą (aż wstyd się przyznać) 84 kg i teraz mam na plusie około 7,5 kg. Im ktoś mniej waży przed ciążą tym więcej może przytyć, ale tylko na czas ciąży. Moja szwagierka przytyła ponad 30 kg (jest bardzo szczupła) i po kilku miesiąca od porodu wróciła do poprzedniej wagi. A znowu moja przyjaciółka, która przed ciążą ważyła tyle co ja - przytyła 26 kg i ma straszny problem ze zrzuceniem wagi. Wy jesteście szczuplutkie, więc na pewno szybko wrócicie do poprzedniej wagi
Ile możesz przytyć?
To ile możesz teraz przytyć zależy od twojej wagi sprzed ciąży.
- Kobiety z bardzo szczupłą sylwetką (BMI poniżej 20) - przez dziewięć miesięcy mogą przybrać 12,5–18 kg.
- Osoby z normalną wagą (BMI 20–26) – przytyją od 11,5 do 16 kg.
- Przy nadwadze (BMI 26) – zaleca się najmniejszy przyrost wagi 7–11 kg.
źródełko: http://babyonline.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html
Karolina1987W
Ja mialam nadwage przed ciaza i nie tyje teraz
reklama
marzenka2015
U mnie dzis wizyta kontrolna..ważenie ...i chyba czeka mnie ktg co tydzień bo lekarz kiedyś cos tam wspominał....teraz mam co 2tyg wizyty ..wiec teraz często będę tam gościć..a w czwartek echo serca maleństwa...