reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki <3<3<3

Startowalam z 64 :( a teraz 82 :szok:
Jak popatrzyłam na zdjęcia z wakacji to mi sie plakac zachciało. Tak fajnie wygladalam. No nic trudno będę się martwić jak urodze. Mam nadzieję że maly ssaczek wyssie z mamy wszytko

reklama
Klaczek chyba tak wlasnie jest. W pierwszej ciazy mialam bardzo duzy problem z zatrzymaniem wody. 7 dni po pirodzie mialam -13 kg.

Ładne brzuszki wszystkie takie zgrabniutkie.
Poniżej mój z 26 tygodnia

------------ --------------
Nasze podwójne szczęście

Załączniki

• 20160110_204102-1.jpg
    20160110_204102-1.jpg
    204,2 KB · Wyświetleń: 76
Kochane ,właśnie się mierzyłam... 78 cm .... wczoraj jak byliśmy u męża babci , to wszyscy mi mówili , że wyglądam jakbym się dobrze najdała i mały brzuszek mam

Dziewczyny, śliczne brzuszki :)
Z tą wagą to wszystko zależy też od wagi sprzed ciąży - ja ważyłam przed ciążą (aż wstyd się przyznać) 84 kg i teraz mam na plusie około 7,5 kg. Im ktoś mniej waży przed ciążą tym więcej może przytyć, ale tylko na czas ciąży. Moja szwagierka przytyła ponad 30 kg (jest bardzo szczupła) i po kilku miesiąca od porodu wróciła do poprzedniej wagi. A znowu moja przyjaciółka, która przed ciążą ważyła tyle co ja - przytyła 26 kg i ma straszny problem ze zrzuceniem wagi. Wy jesteście szczuplutkie, więc na pewno szybko wrócicie do poprzedniej wagi :)

Ile możesz przytyć?
To ile możesz teraz przytyć zależy od twojej wagi sprzed ciąży.
  • Kobiety z bardzo szczupłą sylwetką (BMI poniżej 20) - przez dziewięć miesięcy mogą przybrać 12,5–18 kg.
  • Osoby z normalną wagą (BMI 20–26) – przytyją od 11,5 do 16 kg.
  • Przy nadwadze (BMI 26) – zaleca się najmniejszy przyrost wagi 7–11 kg.

źródełko: http://babyonline.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html

reklama
U mnie dzis wizyta kontrolna..ważenie :(...i chyba czeka mnie ktg co tydzień bo lekarz kiedyś cos tam wspominał....teraz mam co 2tyg wizyty ..wiec teraz często będę tam gościć..a w czwartek echo serca maleństwa...

Do góry