reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga

A ja dzisiaj rano przeżyłam horror. Weszłam na wagę, a tutaj spadek o 4 kg. od ostatniego pomiaru. Przy tym Mała od rana aż do "po sniadaniu" się nie ruszała...Jej, myslałam, że zejdę z tego świata..
POtem powtórzyłam ważenie 3 krotnie (przestawiając uprzednio wagę w inne miejsce). No i odprężyłam się, kiedy wskazała oczekiwane 67 kg. Uff. Córka zaczęła się ruszać, więc wszystko wróciło do normy, ale ze mnie niezła panikara. Chyba dlatego, że dotąd wszystko przebiegało bez zarzutu i nie byłam przygotowana na jakiekolwiek przeciwności losu..
A dzisiaj przeczytałam post od mojej holenderskiej koleżanki i okazało się, że położna kazała do siebie dzwonić, kiedy skurcze będą regularne co 3 minuty, niezłe jaja, nie??

reklama
Hey a tu co tak cicho???? wszystkie sloniatka zamilkly a propos wagi hihih no to ja sie pochwale. 33tyg. i 2 dni i juz 13 kilo. MAsakra a w funtach brzmi jeszcze bardziej przerazajaco- 29 funtow :) ja jestem BARDZO ciekawa jak ja to wszystko zwale po porodzie.... w srodku zimy. no i jem jak prosiaczek- bez opamietania wiec przez najblizsze 6 tygodni pewnie jeszcze mi przybedzie :((((

podobno teraz przybieramy najwiecej :sorry2: ja ostatnio wazylam sie ze 3 tyg temu a teraz to nie wiem ile na plusie i wolalabym nie wiedziec ;-) co ma byc to bedzie zgubie po porodzie :-)

Dorotka terminami tez za wiele sie nie roznimy wiec chyba wszystko w normie
a co do 19 to raczej nieeee. moze jeszcze z 3 kilo albo 2
ja slyszalam ze ostatni miesiac to raczej chudniemy a nie tyjemy....

Monika pocieszaj sie ale juz tyle nie bedziesz mogla sie ruszac nawet seks nie pomoze a apetyt z nudow bedzie dopisywal...jak w reklamie jakies tam lodowki....hihihihi wiec coz u mnie dziala jesienna nostalgia wiec lody i czekoladki na pierwszym miejscu wlasnie usmazylam schabik ziemniaczki sie pichca czekamy na Ptyska zeby zrobil surowke ale jezyk do pupy mi ucieka jutro u lekarza sie dowiem ile wpadlo kiloskow na wadze...:-p

reklama
Do góry