reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga

A ja dziś zaczynam 18tc i waga ani drgnie - przed ciążą 62,5 i obecnie też. za to w brzuszku mam już 91cm:-)

reklama
LAski wy to chudzielce jestescie ja przed ciaza czyli na poczatku lutego wazylam 62kg a teraz 66 kg w pierwszym miesiacu tak zlapalam wage a teraz od konca marca schudlam mam nadzije ze zminie kierunek i ciut przytyje moja siostra w ciazach miala mniej wiecej o 16kg ponad norme mam nadzijej ze sie zmieszcze w normach rodzinnych

Dorotak ty to chudzielec jestes to nawet jak przytyjesz to jest ok ja musze niestety uwazac zeby mi potem za duzo nie zostalo....az sie boje jak bede wygladac w pazdzierniku.....a teraz jeszce przedemna tyle pokus truskawki czeresnie arbuzy brzoskwinki uwielbniam owocenajgozej idzie nam jedzenie obiadu duza radoche przynosi gotowanie i chyba sie najadam zapachem a fuj

Dziewczyny a moze podzielicie sie przzyciami kulinarnymi kto jest wam najlepiej w stanie dogodzic w jedzeniu moze mam a moze polowica....?? ;)

Lucyann nie ma co się teraz przykmować wyglądem bo modelkami teraz to nie mamy możliwości być hihi.... Dzięki za tego chudzielca  :-[, ale nie jestem za wysoka więc to inaczej wygląda. Będziemy się martwić po porodzie żeby się doprowadzić do porządku.
A teraz musimy zaspokajać zachcianki, jeść tyle ile organizm potrzebuje ale nie "za dwoje" bo to przesąd. Ja też uwielbiam owoce sezonowe, pychotka dlatego teraz kiedy mam okazję zaglądam do warzywniaków i każy dzień musi coś być w domu ;D
Co do dogadzania ze strony męża to u mnie to raczej się nie sprawdza, to raczej on woli żeby mu dogadzać  :p

Przy pierwszej ciąży nie miałam żadnych zachcianek a niektórzy nawet dziwili się, ale teraz zobaczymy, coś mi się widzi że będę widziwiać, hihi

Aha moja waga już pokazuje 2,5 kg więcej od wyjściowej :)

moja waga juz 4,5 kg wiecej w poprzedniej ciazy bylo jakies 14 kg wiecej ;D
dorotak u mnie to samo to raczej ja dogadzam mezowi w kwestii posilkow
a co do owocow to juz sie nie moge doczekac ;D
ja w pierwszej ciazy musialam codziennie zjesc paczka hiszpanskiego bo inaczej byla tragedia ;)
wczoraj na kolacje robilam nalesniki z dzemem bo jakos mnie naszlo to faktycznie moj luby odrobinke pomogl :D
jednak na co dzien to ja gotuje ;D

Kurcze ale dajemy sie wykorzystywać to przecież oni powinni przy nas skakać ;D ;)
Właśnie skończyłam jeść zmiksowane truskaweczki ze smietanką i cukrem, które sobie rano w domu przyrządziłam :laugh:

No dziewczyny ja to staje teraz na glowie zeby Misio Ptysio poczol ze jestem w ciazy czyli glupie smsy 10min przed jego powrotem do domku z prosba o ogorki kiszone tak dla zasady....jestem okropna ale i tak wraca z ogorkami.....

reklama
lucyann i wlasnie o to chodzi w koncu nie jest sie w ciazy codziennie ;) moj co prawda nie gotuje ale ostatnio nawet skoczyl mi po pracy po knysze ;D wiec nie jest najgorzej
niestety ostatnio zanikaja u mnie zachcianki nie mam ochoty na nic specjalnego :-[ przy paulince zawsze mialam jakies zachcianki :D wiec moze bedzie chlopak ??? ktoz to wie

Do góry