reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasza waga

a ja zamówiłam sobie wizytę u fryzjera, bo już nawet mąż się mnie pytał kiedy idę do fryzjera, nadmieniam że u fryzjera byłam jakieś 2 miesiące przed porodem!! mama zostanie z dzidzią, fryzjerka mnie zetnie, później siotra przyjdzie i zafarbuje mi włoski i coraz bardziej będę przypominać tą osobę przed ciążą :-D przynajmniej mam taką nadzieję :zawstydzona/y:
ale wczoraj mnieliśmy gości i mąż kuzynki dał mi taki komplement że aż mi się miło zrobiło. tylko mnie zobaczył i powiedział "co ty za dietę cud stosujesz???? bo jak się ostatnim razem widzieliśmy to wyglądałaś zupełnie inaczej" - byłam wtedy w ciąży :-D ale jednocześnie pyza, teraz już mam za sobą 16 kg - jeszcze jakieś 6 do zrzucenia ,:-(

reklama
Emilka, to jak sie karmi piersią nie można wszytkich kosmetyków stosować?
no właśnie podobno nie...
też się zdziwiłam bo piersi ok ale co ma smarowanie powiedzmy brzucha do mleka w cyckach? no ale moja cioteczna siostra twierdzi że ma i to dużo...wiec ja sie boje...:zawstydzona/y:

Kurcze a ja stosuję, różne kremy na rozstępy, celulitiś itd. Nie mogłam patrzeć na ten mój sflaczały brzuch, a po kremikach troszkę jędrniejszy jakby, choć to i samoistnie dziać się może.

no ja juz sama nie wiem...ale tak na logike gdyby mozna bylo wszystko to po co sa kremy z dopiskiem ze mozna stosowac karmiac piersia?
moze niech sie inne mamy wypowiedzą...

Położna(jest międzynarodowym konsultantem laktacyjnym) ze szkoły rodzenia do której chodziliśmy z mężem powiedziała,że spokojnie mogę używać kremy ujędrniające ,wyszczuplające-wyłączając algi,antycellulitowe itp.Jedyne co to nie smarować piersi...Osobiście używam serum ujędrniającego Dove i mojej córeczce nic nie jest,a ja widzę efekty przez co samopoczucie mam lepsze :-)

no nie wiem ja tam jestem ostrozna i stosuje tylko to co mozna podczas karmienia piersia.a ta wszystka chemia przenika przez skore i moze dostaje sie do mleka....ale to moja teoria

reklama
Do góry