reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasza waga

Wg mnie Mustela jest super,mimo ze jest droga, a Pharmacerisu nie polecam, bo szkoda kasy.
:tak:
Na flaczka stosuje mustele poporodową i jest super.Skóra zrobiła się jędrniejsza.Moze nie wyglada tak jak przed ciaza ale wklepuje ten krem dopiero jakis tydzien.W aptece jest drogi ale na allegro znalazłam juz za 70zł.

reklama
a dla mnie mustela nic nie podziałała na rozstępy:-(tygrys na brzuchu jestem że masakra...
podobno dobry jest i tańszy Fissan, słyszałam od połoznej ostatnio. Podobno też piecze jak się nim smaruje ale jest podobno działa.
Pisze podobno bo sama nie sprawdziłam na sobie.

Celinko - miałam w rękach ten krem Pharmaceris, i na wszystkich preparatach tej firmy pisze że można i w ciąży i w czasie karmienia, a na tym jednym konkretnym właśnie pisze tylko o ciąży. Nie napisali, że nie można w czasie karmienia, ale nie napisali też, że można... dlatego mam wątpliwości.
A jak zapytałam o to farmaceutkę, to powiedziała, że chyba nie ma nic na rozstępy co można w czasie karmienia... :-(

A Wy coś stosujecie?

a dla mnie mustela nic nie podziałała na rozstępy:-(

a jakiego działania oczekiwałaś po kremie?
miała zlikwidować rozstępy i pozostawić po sobie gładką skórę bez paseczków?
przecież to fizycznie nie jest możliwe.
rozstępy to coś co pozostanie skoro już jest.
z czasem zbledną i spłycą się, ale żaden krem ich nie zlikwiduje.

=================

Celinko - natchnęłaś mnie tym żelem poporodowym.
wyszukałam na allegro (96 zł z przesyłką) i zamówiłam :tak:

właśnie się zastanawiałam czy można używać jakichś zwykłych balsamów na cellulit i na ujędrnienie, ale z tego, co piszecie może to mieć wpływ na mleczko, tak? czyli lepiej jakichś sprawdzonych używać.. czyli nawet ud nie smarować żadnym specyfikiem? kurczak, a miałam zamiar zacząć się czymś smarować :] w takim razie muszę zacząć rozglądać się za czymś dozwolonym w czasie karmienia.... :sorry2:

od wczoraj mam wagę - wreszice!! i stwierdzam że w dniu przyjęcia na porodówkę było 88 a dzisiaj licznik wskazuje 74,5, więc nie jest źle. do wagi 67 już niedaleko :happy:

Leika widocznie ta farmaceutka nie ma jeszcze dzieci i nie interesowala sie tym, albo ma dzieci i nie miala rozstepow( szczesciara). Na Musteli wyraznie jest napisane, ze mozna stosowac w trakcie karmienia piersia ;-)
MUSTELA 9M Krem na rozstępy intensywnie działający 75 ml - [MUSTELA] -

Co do Pharmacerisu, to rzeczywiscie nie jest napisane na ulotce, dlatego wyslalam zapytanie do firmy, czy mozna go stosowac w naszym przypadku. Jak odpowiedza, to dam znac. Ja to stosowalam w ciazy i efektow nie widzialam,wiec nie polecam. Zamowilam sobie ten zel z Musteli. Mi tez sie cos od zycia nalezy ;-)

a jakiego działania oczekiwałaś po kremie?
miała zlikwidować rozstępy i pozostawić po sobie gładką skórę bez paseczków?
przecież to fizycznie nie jest możliwe.
rozstępy to coś co pozostanie skoro już jest.
z czasem zbledną i spłycą się, ale żaden krem ich nie zlikwiduje.
:tak:

no sorry ale teraz to mnie rozśmieszyłaś tym tekstem....
Rozstępy to każdy wie że można zlikwidować ale tylko operacyjnie.
Pisząc że nie podziałała na mnie MUSTELA miałam na myśli że nie zapobiegła ich powstaniu i zrobiłam sie jak tygrys. :sorry2:
Chyba nie ma takiej osoby co by myślała ze zlikwiduje rozstępy kremem.:szok:

reklama
Dzięki Celinko za info. Skuszę się na ta mustele na rozstępy i poporodową.

Na wyszczuplenie i pozbycie się cellulitu miałam zamiar kupić kosmetyki Guam, drogie ale podobno dobre. Tylko nie można ich stosować podczas karmienia piersią. Ja nie karmie, więc mnie wszystko jedno. Ale zdecyduję się na mustelę skoro ją tak zachwalacie. Mam nadzieję, że pomoże.
Wygladam okropnie gruby tyłek i uda a do tego odstający brzuch, w żadne spodnie sprzed ciąży się nie mieszcze.
Mam zamiar kupić Orbitreka, bo od samych kremów napewno nie schudne.
Czy któraś z Was miała do czynienia z tym urzadzeniem. Chce kupić z magnetycznym systemem oporu, ciężkie koło zamachowe, pomiar pulsu i jeszcze takie tam. Niestety na chodzenie na siłownie nie mam czasu.
Mam do zrzucenia 19kg, więc to nie mało:zawstydzona/y:
Aha, jeszcze coś znacie jakąś skuteczną dietę. Nigdy się tym nie interesowałam a teraz muszę, w necie jest ich mnustwo, ale ja wolę się Was poradzić.

Do góry