reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasza waga

u mnie z kolei nie sprawdziło się - przed ciążą byłam raczej otyła a i tak sporo przytyłam :-( ale ja zawsze miałam problemy z utrzymaniem odpowiedniej wagi - musiałam naprawde dużo sobie odmawiać żeby nie przytyć, a w ciąży niczego sobie nie odmawiałam, ale nie to że jadłam za dwoje - wg mnie jadłam normalne porcje, chociaż słodycze codziennie musiały być :sorry2: no i do tego w czasie ciąży miałam chcicę na fastfoody :dry:

reklama
Ja przed obiema ciążami byłam otyła i w pierwszej przytyłam 5 kg, ale to tylko dzieki diecie cukrzycowej mocno restrykcyjnej, a teraz sama nie wiem, najpierw spadłam 3 kg, a potem podciagnełam 5, sądzę, że liczac od pierwszego ważenia w karcie ciąży (7 tydzień) to będę miała jakieś 8 kg (oby), a zakładałam 8 od owulacji, więc i tak będę zadowolona.

Ja się boję wejść na wagę:zawstydzona/y:serio teraz już bardzo...w sobotę na wizycie pewnie będę musiała zważyć się, ale na razie nie, nie...:sorry2:

ja sie dzis zwazylam, waga byla elekroniczna i za kazdym razem pokazala mi inna wage...najwiecej bylo 76...czyli 16na plusie od poczatku ciazy...jutro mam wizyte i ginki, zobaczymy na jej wadze ile sie pokaze;-)

na mojej wadze ważę inaczej na wadze u lekarza inaczej - mniej więcej o 4 kg mniej :/ no i niech tak zważą mnie przed samym porodem i tam będzie jeszcze inaczej waga ważyć i wyjdzie, że na końcówce 10 kg przytyłam :-D :szok: porażka :-p

ja się zważyłam u cioci i wyszło 87 wiec tak jakby od ostatniej wizyty 3 kg to przodu, ale na tej wadze nigdy sie nie wazylam wiec nie wiem czy ona odejmuje, dodaje, czy waży tak jak ta u lekarza. postanowilam że na pewno teraz albo zaraz po porodzie kupie sobie wage, bo to pomoże mi kontrolować czy chudnę czy nie ;)

Ja mogę już się pochwalić rezultatami:
1) waga przed ciążą - 47,5 kg
2) waga w dniu porodu - 58, 6 kg

czyli 11,1 kg na plus

Waga po porodzie: 54,2 kg

czyli: 4,4 kg mniej
zobaczymy jak będzie dalej :happy:

reklama
Do góry