reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

ja bylam u gp, zwazyla mnie i z nie tega mina stwierdzila ze oni tutaj preferuja wyzsze wagi i ze bede musiala przytyc bo mam niedowage :-D waze 44 kg. Nie daly nic tlumaczenia ze to jest moja normalna waga, ze cale zycie tyle waze i nie mam problemow zdrowotnych z tego powodu, taka moja natura. Eh, nie mysle sie tym przejmowac.

reklama
Ho,ho! Widzę, że jestem tu smutną rekordzistką!

Aktualnie waże 94,1kg (przy 170cm) a moje marzenie to nie przekroczyć w ciąży setki.... Od początku schudłam 700g, bo nie mam apetytu (dobrze!) Po ciąży kolejna próba odchudzania tym razem na zawsze :-)

Poprzednią ciąże zaczynałam z równym 100kg, skończyłam na 105,5kg.

U mnie tez nie jakos super wesolo :-) ale co tam... W pierwszej ciazy waga startowa 75kg przy wzroscie 179cm. Na koniec wyszlo +20kg czyli cale 95kg ;-) Smialismy sie z M ze weszlam w jego kategorie wagowa :zawstydzona/y:
No mi niestety nie udalo sie zrzucic wszystkiego ;-( ale i tak nie jest jakos masakrycznie... Teraz startuje z 76-77kg (wzrost wciaz ten sam ;-) hihih ) ale mam nadzieje ze przy moim 16mies. synku nie przywale w setke i tym razem :-)

Moja aktualna waga to 66kg, czyli już 4kg jestem do przodu. Niestety, ale nie zamierzam głodować.
Jak jestem głodna zaraz mam mocne mdłości i wymioty, a głodna jestem prawie ciągle...:-(
Po ciąży będę się martwić i wracać do formy.

Dzisiaj waga wskazała 63.700 czyli od najnizszej wagi przytyłam 0.5 kg ale suma sumaru mam jeszcze na minusie prawie kilogram. Pewnie 1trym zamkne na 0 lub małym minusie z czego bardzo się ciesze :)
Napiszę wam jak tyłam z Wiki :D
11tyd 62,5
13tyd 63,0
13/14 tyd 63,5
18tyd 64,5
22tyd 67,5 (o matko 4tyg i 3kg :O) ponad połowa ciąży i 5kg na plusie
26tydz 71 (znowu 4tyg i 3,5kg ale ja szalalam)
31tyd 75kg (tu już szał 12,5kg na plusie)
33/34tydz 77kg
36/37tydz 80,5
39/40tydz 84kg
Dodam że rodzilam w 42tyg. Ale szalałam z tymi kg :/ i nie wiem dokładnie od jakiej wagi startowalam, a od początku pochłaniałam wielkie ilości jedzenia.

Ja mam 173cm i startowałam z wagą 68kg teraz mam 71kg czyli +3kg mi przybyło :-)

Z córką przytyłam 17kg (wazyłam 73kg jak zaszłam w ciążę) ale szybko zgubiłam nadprogramowe kg i doszłam do wagi 65-66kg

reklama
Do góry