reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

wzrost 175 cm

W pierwszej ciąży przytyłam ponad 4o kg:no::szok::angry:

Mam nadzieje, że w tej nie zaszaleje tak bardzo:rofl2:

START z wagą 61 kg
Waw sa_raa, widzę, że ładnie wróciłam do formy, skoro startujesz z 61kg:-)
Powiedz-nauczona doświadczeniem, czego unikać, żeby nie przytyć aż tyle?

reklama
Powiem szczerze, że nie wiem czemu tyle przytyłam w poprzedniej ciąży :no:
Wszystkie wyniki były w porządku (nie licząc anemii ale u mnie to standard) Przypuszczam, że za bardzo folgowałam sobie z jedzeniem. Wierzyłam, że muszę jeść to na co mam ochotę i w takiej ilości, żebym nie była głodna bo inaczej zaszkodzę Maleństwu.

Teraz staram się jeść często ale małe porcje i mam nadzieję, że nie zobaczę 100kg na wadze:confused2:

Zasada jest taka zeby jesc dla dwojga a nie za dwoje;-) Ja niestety tez w pierwszej ciazy sie tego nie trzymalam, ale mam nadzieje ze w tej sie uda:)

Ania zgadzam się z twoją zasada. W pierwszej ciąży wszystko jadłam za dwoje a i tez pieerwsza ciąża w rodzinie od bardzo bardzo dawna wiec wszyscy mi ''dogadzali'' ilością jedzenia a i ja sama wcinalam np pizze na potęge :szok:
Co tydzień edytuje swoj pierwszy post i dodaje wage :)

To i tu się dopiszę:-D.
W pierwszej ciąży przytyłam 11kg.
W drugiej 13kg.
Na początku trzeciej ważę 60 kg (168cm wzrostu) i narazie waga stoi w miejscu.

heh ja mam 1,5 kg mniej niż "na początku"
a jeśli brać 1 dzien OM jako "początek" to w ogóle jest zaj...iście bo ja wtedy zaczęłam się odchudzać bo mam 6,5 kg w dół ;-)

reklama
Do góry