reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

Hej Dziewczyny!
Jestem tu nowa, ale chetnie sie tez dopisze :)
To jest moja pierwsza ciaza (sam poczateczek mozna by powiedziec), wiec porownania nie mam, ale teraz startuje z 76-77 kg (caly czas waga mi skacze gora-dol) przy zacnym wzroscie 184 cm :D
tak wiec zobaczymy jak to i u mnie bedzie :D

reklama
No więc i ja się dopiszę:)
W pierwszej ciąży przytyłam tylko 6 kg ale wydaje mi się, że w tej będzie więcej bo apetyt większy
Zaczęłam z wagą 46kg przy wzroście 150

agie u mnie w pierwszej ciąży brzuszek delikatnie wywaliło w 15tyg, teraz nadal jestem płaska jak deska...

Dzis wlasnie widzialam sie z dwoma kolezankami. Ich skarby maja po 10 i 11 miesiecy i jak patrze na nie juz nie moge sie doczekac swojego maluszka :-D Jedna mowila ze brzuszek wyszedl jej szybko, bo juz kolo 8-10. tygodnia. U drugiej z kolei brzuszek pokazal sie dopiero po 20. tygodniu. U mnie poki co nic, chyba ze zjem za duzo, to jakis wzgorek wieczorem widac :p

Ja teraz mam 49 kg przy wzroście 160 cm
W poprzedniej ciąży startowałam z 51 kg - na końcu 66
Zobaczymy ale czuję że teraz biegając za 9 mc. córką nie przytyje tyle
5 tc-50
8 tc-49
11tc- 49.5
16tc-49,5
18tc-50.5
21tc-52,5 obw. 83
24tc.-54,5 obw.85
27tc.-56,2 obw, 88
30tc.-57,8 obw, 91
33tc.-59,5 obw, 94,5

Ostatnia edycja:
dzisiejsza waga wskazała 63.400 czyli przybrałam 200g :-D ale co sie dziwić jak wczoraj zjadłam dwa obiady (jeden u szwagra drugi u mamy) i zjadlam pare kawałków ciasta i wypiłam kawe mrożona z lodami i bita śmietana :D Ale i tak mam jeszcze wage na minusie a dokladnie -1.3 kg :) od startowej

Ostatnia edycja:
ja startuje z wagą 57kg. W pierwszej ciąży startowałam od 50kg i przytyłam 20kg,z Zosią przytyłam 18,mam nadzieję,że tym razem przytyję jeszcze mniej:-)

reklama
Wystartowałam z wagą 54 przy 174 cm i utrzymuję ją jak na razie. Jednak bywają dni, że spada do 53. Jem dość sporo bo inaczej strasznie mnie mdli. Staram się jeść małokalorycznie i zdrowo no i broń Boże jeść po 18 ( chyba że jabłka na lepsze trawienie ).
W poprzedniej ciąży startowałam z 52 i kończyłam na + 11. Teraz nie chcę więcej przybrać niż 8 kg a szczęśliwa będę jak 60 kg nie przekroczę ....czy mi się to uda .....

Do góry