reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

reklama
162 cm i 65kg przed 1 ciąża po niej 62/63kg
przed 2 ciąża 67kg pod koniec 78kg po 2 ciaży 72kg po odchudzaniu 70kg ale potem się zapusciłam i 72kg zostało przed tą ciążą 71kg obecnie 67.8kg ponad3kg na minusie ręce nogi -wszystrko mi schudło tylko brzusio urusł;)

po ciaży chce wrócić do tego 60-64kg to sporo przy 162cm ale ja z tych cieższych -trenowałam sporo i wtedy mi kg przybyło spodnie nosiłam przed ciazą 36/38 z podkresleniem na 36 góra z racji piersi 42

Ostatnia edycja:
natis ja tam myśle ze organizm za wczasu laduje w Ciebie te dodatkowe kg żebyś później miała spokoj :-D

Ja tam sie nawet nie ważę, zobaczymy na kolejnej wizycie czy i ile przybyło.

ja nadal wagowo stoje w miejscu, 43 kg. Juz sie nie moge doczekac kiedy zaczne tyc, zle sie czuje w tak niskiej wadze choc wiekszosc zycia tyle wazylam ale z racji ze w ostatnim roku przytylam i czulam sie rewelacyjnie tak teraz nie moge sie pogodzic z utrata tej wagi. Ja jestem z tych ktore nie moga przytyc :-( sporo sie nameczylam zeby wygladac jak czlowiek. Mam nadzieje w przeciwienstwie do was ze po ciazy nie strace tych kilogramow ktore przybiore :-D

Najważniejsze, że niezależnie ile przytyjemy najczęściej wracamy do wagi sprzed!!!

Ja po pierwszej ciąży to wręcz nabrałam figury jakiej od okresu dojrzewania nigdy nie miałam i zaczęłam nosić rozmiar 36 :)
Z córcią przybrałam 11 kg, startowałam od 64kg przy wzroście 172 cm.

Po Zuzi do tej ciąży ważyłam 59-61kg zależnie od okresu.

Teraz na początku 2go trymestru waga 63kg :)

Podsumowanie Itrym (dzisiaj wchodze w 4 miesiąc i II trym jupi)
Spojrzałam na mój kalendarz w którym spisywałam wagę od poczatku i startowa to 64,700 więc poprawiłam sobie:)
Waga w 4tc 64.700 dzisiaj 13tc 3d 63.400 (czyli minus 1.3kg)
Brzuszek ma więcej o jakieś 4cm (zawsze miałam duży brzuś ale teraz na dole się zaokraglił bardziej)
Z Wiki już coś miałam na plusie (na pewno 0,5kg jak nie więcej tyle przytyłam w tydzień a ważyć się zaczełam u gina w 12tyg chodz na 100% od początku coś przytyłam.

reklama
Do góry