reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasza waga w ciąży

reklama
ja bardzo szybko tyłam w drugiej połowie II trymestru, teraz o dziwo coś się zatrzymało :-) Położna powiedziała, że mam sie az tak nie cieszyc,bo za niedługo znów się zacznie tycie :-)

pewnie każdy ma inaczej
ja na razie najwięcej przytyłam od między 15 a 18 tc
bo aż 3 kilo a takj to tyje po 2 kilo na wizytę , czyli 2 kilo co 3 tygodnie

ja teraz ma 28 tydzień i 3 dni i 8 kilo na plusie. Pilnuję jednak tego co jem. Oczywiście mam słobostki i sobie pozwalam na jakieś wyskoki zywieniowe ale nie obzeram sie na potegę:) Ciekawe jeszcze ile do końca przytyje. termin mam na 4 stycznia ale wiadomo że może się to przesunąć troszkę szczegolnie, że nasz dzidziuś jest o 5 dni mlodszy wg USG niz wg OM. No ale zobaczymy jak to bedzie. na pewno nie chcialbym przekroczyć 16 kilo a jakby sie udalo nie przekroczyc 12 to byłby super sukces:) Ciekawe tylko ile przytyjemy w tym ostatnim okresie kiedy bobas nabiera masy:)

w zupełności popieram Blondi84. Ja zupełnie nie zwracam uwagi na to ile przybieram na wadze, jem ile mam ochotę i wszystko na co mam ochotę. Co prawda, jeśli padnie na coś z McDonald's, albo zupkę chińską, to później mam wyrzuty sumienia, że jem takie śmieci, ale od słodkości nie stronię;-)

Ja dzis się ważyłam i 29 tydzień i 61,5 kg. Czyli 8,5 kilo na +. Zawsze waze sie w piatki bo wtedy zaczyna mi sie kolejny tydzień. I tak tylko sobie powtarzam ze 8,5 kilo to i tak nie tak źle:-)

Ja dzis na wizycie wazylam 69. Ale bylam w grubym ubraniu i w ciezkich butach. Na pierwszej wizycie w sandalkach i w sukience bylo 64. Wiec przytylam 4-5kg. Z tego wszystko w czasie urlopu w Polsce- jakos tu nie mam apetytu:(

reklama
Ja dzis na wizycie wazylam 69. Ale bylam w grubym ubraniu i w ciezkich butach. Na pierwszej wizycie w sandalkach i w sukience bylo 64. Wiec przytylam 4-5kg. Z tego wszystko w czasie urlopu w Polsce- jakos tu nie mam apetytu:(

to gdzie Ty się ważyłaś ? ja to zawsze bez butów wchodzę :-)

Do góry