reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

Moja waga tuż przed ciążą 49,5 kg
17 tydzień 52,8 kg

Jak na mnie to dużo - całe życie utrzymywałam 47kg, tylko przed ciążą trochę przytyłam - po odstawieniu tabletek.

reklama
Ja mam nadzieje, że dużo nie przytyję , bo później nie chcę ważyć więcej niż 52 kilo :-( bo na mój wzrost to już dużo

W pierwszej ciąży zaczynałam od wagi 54 kg, a skończyłam na 64 kg. Przybyło mi raptem 10 kg, z których zgubiłam od razu 6 kg jak się synuś urodził :-D:-D:-D

Teraz ciążę zaczynałam z wagą 58,5 kg, zjechałam w ekspresowym tempie do 54 kg. Tyle miałam na ostatniej wizycie u gina. Kolejną wizytę mam za tydzień to się okaże czy coś przytyłam.

ja w 1 ciazy zaczynalam od 58 kg a skonczylam na 85 kg czyli 27 kg przytylam a teraz zaczelam od 89 i wedlog kalkulatora powinnam miec teraz 91-94kg a na koncu ciazy 100,5 kg o moj boze jaka cyfra to jak pojde na porodowke to beda greenpeas wolali zeby takiegowieloryba do morza spowrotem wrzucic ;-) ale mam nadzieje i juz widac ze teraz niepzytyje tyle co z corka i z tego sie ciesze a jak jeszcze bede karmila piersia (corci niekarmilam :-( ) to moze zjade nawet ponizej 89 :-)

:-)Żabciu nie martw się ja jak czytam że dziewczyny ważą po 60 kg to w ogóle myślałam że jakimś odmieńcem jestem :-D:-D

ja po ostatnim poronieniu czyli w 2008 r schudłam 24 kg a ważyłam 84 :szok: potem długo trzymałam wagę tzn do końca 2009 roku ważyłam 64-65 kg pod koniec roku rzuciliśmy fajeczki i przytyłam 8 kg :szok: tak że ciążę zaczynałam z wagą 74kg a teraz mam już + 7kg:-D ale mój ginek nic nie mówił na wagę ;-)

:-)Żabciu nie martw się ja jak czytam że dziewczyny ważą po 60 kg to w ogóle myślałam że jakimś odmieńcem jestem :-D:-D

ja po ostatnim poronieniu czyli w 2008 r schudłam 24 kg a ważyłam 84 :szok: potem długo trzymałam wagę tzn do końca 2009 roku ważyłam 64-65 kg pod koniec roku rzuciliśmy fajeczki i przytyłam 8 kg :szok: tak że ciążę zaczynałam z wagą 74kg a teraz mam już + 7kg:-D ale mój ginek nic nie mówił na wagę ;-)
no ja mam cicha nadzieje ze moze kiedys uda mi sie dobic do wagi 65 to by bylo super ale i tak jakos mi tu dziwnie wszystkie pisza o wagach okolo 50-60 kg a ja 90 hihiale dzieki troche mnie pocieszylas teraz najwazniejsza jest dzidzia a potem sie zobaczy :-) najwyzej zawieszenie w samochodzie po jednej stronie wysiadzie :-D hahahaha

no ja mam cicha nadzieje ze moze kiedys uda mi sie dobic do wagi 65 to by bylo super ale i tak jakos mi tu dziwnie wszystkie pisza o wagach okolo 50-60 kg a ja 90 hihiale dzieki troche mnie pocieszylas teraz najwazniejsza jest dzidzia a potem sie zobaczy :-) najwyzej zawieszenie w samochodzie po jednej stronie wysiadzie :-D hahahaha

nie ma co się łamać Żabka ;-)potem jak zalejemy nasze dzieci mlekiem z cyca to od razu 20 kg mniej będzie :-D:-D:-D

a tak na poważnie to dla mnie nie jest ważna waga czy przytyje 20 kg czy 30 kg, najważniejsze bym donosiła ciążę i żeby mój mały szkrabik był zdrów jak rybka :tak: reszta jest teraz nie ważna ;-)

moja psiapsiółka z pierwszym dzieckiem przytyła 32 kg i nie karmiła piersią a w 7 m-cy doszła do formy a z drugim przytyła 28 i też szybko się z tym uporała :tak: dlatego aż tak się nie martwię ;-)

reklama
Dziewczyny, czy to ważne ile kto waży? ;-) Ja ważę 54 kg, a mój mąż ok 108kg , czy dwa razy tyle co ja a i tak go bardzo kocham :tak::-D Jak to mawiała znana mi pewna starsza pani "Kochanego ciała nigdy za wiele" :-D:-D:-D:-D Ważne byśmy sami siebie akceptowali, a będzie dobrze :tak:

Do góry