reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasza waga w ciąży

ja jestem jak na razie 8 na plusie, nie będę ukrywać, że bardzo mi to odpowiada. Ze mnie zawsze była duża babeczka i bardzo się bałam, ze przy tej ciąży przekroczę stówę. Teraz to już chyba mi to nie grozi.

Ostatnio jak rozmawiałam z pielęgniarkami w mojej przychodni i powiedziałam ile ważę to mi nie uwierzyły, stwierdziły że się chyba pomyliłam bo wyglądam na co najmniej 10 kg mniej. Miło prawda? :happy:

reklama
Kobietki, odnosne wagi to dzieje sie u mnie trochę dziwnie a własciwie tak jak u toni81 ze tracę na wadze:confused2:: Na ostatniej wizycie u ginka, 2 tyg temu, okazało sie że przybrałam przez 3 tyg(od przed-ostatniej wizyty) tylko 80 dkg a teraz (dzisiaj)ważyłam się i wyszło własnie ze od tej ostatniej wizyty 2 tyg temu, nie dosyc że nic nie przybrałam to jeszcze waże o ponad kilogram mniej:eek: Ciekawe....Wychodzi na to ze od początku ciaży mam teraz na plusie 14 kg:laugh2:a było juz prawie...16kg:szok:

Ostatnia edycja:
malta- spokojnie wyczytalam info w koncowce ciazy "

Twoja waga zapewne stanęła w miejscu, a może nawet nieco schudłaś. Dziecko jest już w pełni ukształtowane, ale odżywiaj się rozsądnie ze względu na własną dobrą kondycję." wiec spokojnie, ja bym tak chciala:)

Ja póki co jestem 10+, ale cos czuję, że jeszcze przytyję...Ale wczoraj u szwagierki jak zobaczyłam swoj brzuch, to aż sama się zdziwiłam, ze taki duzy balon się zrobił:) My w domu nie mamy takich dużych luster, to nie moge sie zobaczyć w okazałości:) Za to szwgierka, po ciązy (urodziła w listopadzie) szczupła jak osa, w ogóle jej brzuszek nie został, a miała podobny do mnie...z tymże jej w boczki nie poszło, a u mnie troche tłuszczyku sie nagromadziło:)

fogia Ty na pewno przez ta cukrzyce mało przybrałas bo musisz sie ciagle pilnować z jedzeniem...jedyny chyba plus z tego wszystkiego...

Ciekawe z ta waga w końcówce ciąży....ja tam nic nie schudłam....0,5 kilo gdzies tak na 2-3 tyg mi sie przybiera....ale dobrze ze chociaz regularnie a nie ze miesiac nic i nagle 4 kilo.

claudia Ty to Kochana nie masz sie czego bać bo jak widziłam twoje fotki to szczuplutka jestes i wrócisz do starej wagi blyskawicznie...

Ja właśnie się zastanawiałam czemu nic przez ostatni tydzień nie przybrałam:confused2: przez ostatnie tygodnie przybierałam ok 1 kg tygodniowo a tu teraz nic, a jadłam tak samo mam nadzieję że to nie ma żadnego wpływu na dzidzię. Tak ogólnie to przybrałam 14 kg więc minimum osiągnęte. miałam dużą niedowagę więc lekarz stwierdził że muszę przytyć min 13, więc jest:-)

reklama
klaudosdzięki :happy:
aniwar ta cukrzyca to dopiero niedawno wypłynęła więc ta 8 już pewnie bardzo nie podskoczy ale faktycznie pilnowałam się już wcześniej.

Do góry