reklama
ariska
Fanka BB :)
a ja dziś po ważeniu mam 1kg mniej.
iwi10
A ja wczoraj i 1 na plusie ale się cieszę bo mały jest malutki i niech sobie jeszcze rośnie, bo wydaje mi sie że te wszystkie kilogramy to brzuszek i piersi.
C
claudia4you
Gość
A ja wlasnie mam wrażenie że u mnie te wszystkie kilogramy to pupa i nogi....ciekawe ile kg zostawimy w szpitalu...
ja to bym im tam najchętniej wszystkie zostawiła
ale już chyba samo odejście wód to kilka kilogramów mniej , prawda?
claudia ja tak samo najchetniej bym wszystkie kg tam zostawiła....mysle ze 6 kilo to jest realne ze tam zostawimy....a jesli woda nam sie pod koniec nie zatrzyma w organiźmie to moze te wody bede wazyc z 2 killo?? bo ja bedziemy spuchniete to wiecej kg odejdzie na starcie...
ariska
to wyczytałam "W czasie ciąży przybieramy na wadze około 11-13 kg. Zgubienie tego ciężaru wcale nie musi trwać tyle samo co ciąża lub dłużej. W rzeczywistości najwięcej tracimy zaraz po porodzie. Około 4,5 kg tracimy zaraz po porodzie, po tygodniu kolejne od 3 do 5 kg. Jednak od 3 miesiąca spadek masy to już około 1 kg. Jeśli w tym czasie nie wróciłaś do dawnej formy to właśnie teraz, około 6 tygodnia po urodzeniu, jest najbardziej odpowiedni moment na ćwiczenia szczególnie gdy znajdujesz się w grupie ryzyka."
Nasze CiężarnePacjentki często pytają, Doktorze dlaczego tak duzo przytyłam?
Jak to możliwe?
A więc:
Waga dziecka to od 3.5 do 4.0 kg.
Piersi to dodatkowe 0.5 do 1.0
Krew 2.0 do 2.5
Tkanka tłuszczowa 2.5 do 3.5
Płyn owodniowy 1.0 do 1.5
Macica 1.0 do 2.5
Łożysko 0.5 do 1.5
Płyny ustrojowe 0.5 do 1.0
I tu wyraźnie widać gdzie w czasie ciąży może się ukryć od 11 do 17.5 kilograma.
Nasze CiężarnePacjentki często pytają, Doktorze dlaczego tak duzo przytyłam?
Jak to możliwe?
A więc:
Waga dziecka to od 3.5 do 4.0 kg.
Piersi to dodatkowe 0.5 do 1.0
Krew 2.0 do 2.5
Tkanka tłuszczowa 2.5 do 3.5
Płyn owodniowy 1.0 do 1.5
Macica 1.0 do 2.5
Łożysko 0.5 do 1.5
Płyny ustrojowe 0.5 do 1.0
I tu wyraźnie widać gdzie w czasie ciąży może się ukryć od 11 do 17.5 kilograma.
Madlen80
A ja wlasnie mam wrażenie że u mnie te wszystkie kilogramy to pupa i nogi....ciekawe ile kg zostawimy w szpitalu...
ja zostawilam w szpitalu 9 kg A kolejne 9 zeszlo w ciagu dwoch miesiecy
Dziewczyny bedzie dobrze! Schudniemy po ciazy, maly ssak wyssie z nas te kilogramy ))
reklama
joasienka1
liczę na to, że większość kg nam zejdzie przy karmieniu, a może jeszcze kilka więcej :-)
ja mam na razie 11,5kg na plusie i liczę, że dużo mi już nie przybędzie :-)
ja mam na razie 11,5kg na plusie i liczę, że dużo mi już nie przybędzie :-)
Podziel się: