reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasza waga w ciąży

A ja przez tą cukrzycę i dietę niskowęglowodanową schudłam w ciągu ostatniego tygodnia 1 kg...
Zaczynam się martwić...

reklama
ewcia kochana nie martw sie!!!!! moja kolezanka na tej diecie cukrzycowej przez cala ciaze schudla 7kg! z tym ze ona byla normalnej budowy a nawet troszke miala tluszczyku.. natomiast znajomej znajoma tez byla na tej diecie i nic nie przytyla! ani grama! (byla bardzo szczupla) poza tym najbardziej tuczy/czyli rosnie waga od cukru i weglowodanów.. o małego sie nie martw, bedzie zdrowy czerpie Twoje zapasy!!

a ja nadal mam +14 kg na plusie:-) wczoraj jak mnie ginek ważył to zapytał się czy ma wpisać w kartę ciąży 100 kg:/ normalnie humor go nie opuszczał...

ale cieszę się, że od ostatniej wizyty, która była 3 tygodnie temu nie przytyłam ani grama:-D

b_iała - Ty masz taka figurę w koncówce ciaży jaką ja miałam przed ciążą, dokłanie wazyłam 59kg, a teraz 80kg więc to ja tu nie powinnam zaglądać...zreszta prawie nie zaglądam... albo wogóle watek powinien zniknąc bo tylko się dołujemy a jeść i tak jemy hehe

ewcia kochana nie martw sie!!!!! moja kolezanka na tej diecie cukrzycowej przez cala ciaze schudla 7kg! z tym ze ona byla normalnej budowy a nawet troszke miala tluszczyku.. natomiast znajomej znajoma tez byla na tej diecie i nic nie przytyla! ani grama! (byla bardzo szczupla) poza tym najbardziej tuczy/czyli rosnie waga od cukru i weglowodanów.. o małego sie nie martw, bedzie zdrowy czerpie Twoje zapasy!!
No ma z czego :)

No to was pocieszę, że z moimi wahaniami ważę obecnie 93 kg. W moim najgorszym okresie życia, dwa lata temu dobiłam nawet do 104 i to bez ciąży...

Ja po moim ostatnim najpierw przystopowaniu z wagą (przez 4 tygodnie nic nie przybyłam), potem schudnięciu o 2 kilogramy (najpierw szpital 2 tygodnie -1kg a teraz dieta cukrzycowa kolejne 2 tygodnie -1kg) to wychodzi na to, że ważę od początku ciąży na ten moment jakieś niecałe 4 kg na plusie. Jak tak dalej pójdzie to do porodu wrócę do wagi sprzed ciąży. I pomyśleć, że obawiałam się, że przy mojej tendencji do tycia to w czasie ciąży będę musiała bardzo uważać, żeby nie przytyć za dużo.
Mam nadzieję, że Dominik przybiera nadal na wadze mimo, że ja chudnę. Jeszcze 3,5 tygodnia temu był do przodu z wagą.

Ja dziś sie ważyłam i 35 tydzień i waże 62,8 (czyli 63) i 10 kilo na plusie od poczatku ciazy.
Ciekawe co jutro jutro bym zobaczyla bo dzisiejszej tortilli....ale ciekowasc to pierwszy stopien do piekla i tego nie sprawdze:-)

reklama
Do góry