reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

A ja przez tą cukrzycę i dietę niskowęglowodanową schudłam w ciągu ostatniego tygodnia 1 kg...
Zaczynam się martwić...

reklama
ewcia kochana nie martw sie!!!!! moja kolezanka na tej diecie cukrzycowej przez cala ciaze schudla 7kg! z tym ze ona byla normalnej budowy a nawet troszke miala tluszczyku.. natomiast znajomej znajoma tez byla na tej diecie i nic nie przytyla! ani grama! (byla bardzo szczupla) poza tym najbardziej tuczy/czyli rosnie waga od cukru i weglowodanów.. o małego sie nie martw, bedzie zdrowy czerpie Twoje zapasy!!

a ja nadal mam +14 kg na plusie:-) wczoraj jak mnie ginek ważył to zapytał się czy ma wpisać w kartę ciąży 100 kg:/ normalnie humor go nie opuszczał...

ale cieszę się, że od ostatniej wizyty, która była 3 tygodnie temu nie przytyłam ani grama:-D

b_iała - Ty masz taka figurę w koncówce ciaży jaką ja miałam przed ciążą, dokłanie wazyłam 59kg, a teraz 80kg więc to ja tu nie powinnam zaglądać...zreszta prawie nie zaglądam... albo wogóle watek powinien zniknąc bo tylko się dołujemy a jeść i tak jemy hehe

ewcia kochana nie martw sie!!!!! moja kolezanka na tej diecie cukrzycowej przez cala ciaze schudla 7kg! z tym ze ona byla normalnej budowy a nawet troszke miala tluszczyku.. natomiast znajomej znajoma tez byla na tej diecie i nic nie przytyla! ani grama! (byla bardzo szczupla) poza tym najbardziej tuczy/czyli rosnie waga od cukru i weglowodanów.. o małego sie nie martw, bedzie zdrowy czerpie Twoje zapasy!!
No ma z czego :)

No to was pocieszę, że z moimi wahaniami ważę obecnie 93 kg. W moim najgorszym okresie życia, dwa lata temu dobiłam nawet do 104 i to bez ciąży...

Ja po moim ostatnim najpierw przystopowaniu z wagą (przez 4 tygodnie nic nie przybyłam), potem schudnięciu o 2 kilogramy (najpierw szpital 2 tygodnie -1kg a teraz dieta cukrzycowa kolejne 2 tygodnie -1kg) to wychodzi na to, że ważę od początku ciąży na ten moment jakieś niecałe 4 kg na plusie. Jak tak dalej pójdzie to do porodu wrócę do wagi sprzed ciąży. I pomyśleć, że obawiałam się, że przy mojej tendencji do tycia to w czasie ciąży będę musiała bardzo uważać, żeby nie przytyć za dużo.
Mam nadzieję, że Dominik przybiera nadal na wadze mimo, że ja chudnę. Jeszcze 3,5 tygodnia temu był do przodu z wagą.

Ja dziś sie ważyłam i 35 tydzień i waże 62,8 (czyli 63) i 10 kilo na plusie od poczatku ciazy.
Ciekawe co jutro jutro bym zobaczyla bo dzisiejszej tortilli....ale ciekowasc to pierwszy stopien do piekla i tego nie sprawdze:-)

reklama
Do góry